Saturday, December 22, 2012

Και η κακοποίηση του Εθνικού Θέματος της Μακεδονίας συνεχίστηκε κανονικά και με επιμονή από αρκετά Ελληνικά ΜΜΕ

 --
Συνέχισαν χθες Παρασκευή, 21/12/12, κανονικά και μεθοδικά να κακοποιούν την ελληνική θέση για το θέμα της Μακεδονίας αρκετά ελληνικά ΜΜΕ στις ηλεκτρονικές τους σελίδες αναπαράγοντας τις δηλώσεις Νταβούτογλου από σκοπιανά ΜΜΕ. Πλην των ιστοσελίδων π.χ. echedoros gr και anixneuseis gr, που έβαζαν τον όρο Μακεδονία άλλοτε ανάμεσα σε κέρατα ('Μακεδονία΄) και άλλοτε ανάμεσα σε εισαγωγικά («Μακεδονία»), τα υπόλοιπα δεν μπήκαν στον κόπο να το κάνουν για υποδηλώσουν, έστω μία ελάχιστη επιφύλαξη, από την πλευρά του Έλληνα δημοσιογράφου/πολίτη στην χρήση του όρου. Κάποια ξεκινούσαν με την φράση:"Με το όνομα «Μακεδονία» αναφέρθηκε στα Σκόπια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου" και συνέχιζαν κανονικά την αναπαραγωγή του ρεπορτάζ από το ΑΠΕ χωρίς κέρατα και εισαγωγικά του όρου Μακεδονία.


Αν θεωρούν ότι αυτό το πράγμα είναι πληροφόρηση θα πρέπει να επισημανθεί το προφανές:
1) Οι δηλώσεις είναι μία πρώτη αναπαραγωγή από τα σκοπιανά ΜΜΕ και μία δεύτερη από το ΑΠΕ, που πιθανώς εκτελούν συνειδητά, ή υποσυνείδητα, κάποια διατεταγμένη υπηρεσία.
2) Οι δηλώσεις είναι ένα μόνο κομμάτι σύνολου δηλώσεων που αντανακλά την διαχρονική πολιτική αυτής της χώρας οπότε με κανένα τρόπο δεν προσεγγίζουν το απόλυτο της αλήθειας. Αλίμονο αν είναι τόσο απλά τα πράγματα στην κατάκτηση να προσεγγίζουμε την αλήθεια και το γιατί των πραγμάτων

Αν τώρα η τέτοιου είδους/μορφή παρουσίασης της πραγματικότητας βασίζεται σε κάποια δημοσιογραφική δεοντολογία που την διδάχθηκαν στα πανεπιστήμια τους ή την αφουγκράσθηκαν από την πολιτισμένη Δύση, θα πρέπει να σκεφτούν ότι κάνουν ρεπορτάζ για ένα εθνικό θέμα, τα κείμενα καταγράφονται και αρχειοθετούνται από την άλλη πλευρά για μελλοντική ευνοϊκή επίλυση είτε σε επίπεδο διεθνούς δικαστηρίου είτε στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι τόσο αφελείς οι Κύπριοι δημοσιογράφοι όταν σε άρθρα τους χρησιμοποιούν τους όρους "κατεχόμενα", "ψευδοκράτος", "λεγόμενος πρωθυπουργός" κλπ, όταν αναφέρονται στην κατεχόμενη Κύπρο. Δεν είναι τόσο αφελείς οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που όταν αναφέρονται στην γενοκτονία των Αρμενίων χρησιμοποιούν τον όρο "sözde ermeni soykirimi" γνωρίζοντας, ίσως, ότι έχουν άδικο και ότι διατρέχουν και τον κίνδυνο καταδίκης αν κάποτε βρεθούν σε ευρωπαϊκές χώρες που έχει ποινικοποιηθεί η άρνηση της γενοκτονίας. Δεν είναι τόσο αφελείς οι Κινέζοι δημοσιογράφοι που για τα διαφιλονικούμενα νησιά Σενκάκου/Ντιάοου ( πιστά χρησημοποιούν τον όρο Ντιάοου (Diaoyu) όταν αντιγράφουν ξένα ρεπορτάζ πού έχουν την ιαπωνική ονομασία ή και τις δύο. Αντίστοιχα και οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι(αντίστροφα). Είναι όλοι αυτοί εθνικιστές ή έχουν αντανακλαστικά εθνικής συνείδησις και εθνικού συμφέροντος?

Τέλος δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η είδηση για το διάβημα της Αργεντινής σχετικά με την μετονομασία από την Βρετανία (Αγγλία) σε τμήμα εδάφους επιστημονικών ερευνών της Ανταρκτικής. Σχεδόν αμέσως αντέδρασε το ΥΠΕΞ Αργεντινής στην μετονομασία Queen Elizabeth παρά τα προβλήματα με τις ταραχές που έχουν τις ημέρες αυτές και παρά το γεγονός ότι η ονομασία αυτή θα εμφανίζεται μόνο σε βρετανικούς χάρτες. Η Ανταρκτική σύμφωνα με Διεθνή Συνθήκη (1961) δεν ανήκει σε κανένα κράτος του κόσμου. Αλλά ποτέ δεν γνωρίζει κανείς τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.

Εδώ εμείς ας αναμασάμε κάθε τόσο την δήθεν συνταγματική ονομασία της FYROM και ας την αναπαράγουμε όταν την εκφράζει κάποιος προσωρινός αξιωματούχος της Ευρώπης, Αμερικής, Ρωσίας κλπ λες και δεν γνωρίζουμε τι λένε στα Σκόπια σε διμερές επίπεδο.
Πράγματι άτυχη είναι αυτή η χώρα της ολικά παρακμιακής γενιάς. 

22/12/12 
*Οι φωτογραφίες είναι τυχαία δείγματα
--------
ΣΧΕΤΙΚΟ:


 


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin