Saturday, December 15, 2012

Αντιδράσεις στη Λευκωσία για κοινή άσκηση πυρόσβεσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

Εντονες αντιδράσεις στην Κύπρο προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος", σύμφωνα με το οποίο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με καλυμμένο το επίσημο έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, έλαβαν μέρος σε κοινές ασκήσεις με πυροσβεστικά οχήματα του ψευδοκράτους, στο παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Το ΔΗΚΟ, σε ανακοίνωση του, εξέφρασε έκπληξη και αγανάκτηση και καλεσε τους αρμοδίους να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις.



Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, έκανε λόγο για ανήκουστη και δουλική συμπεριφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι του ψευδοκράτους και ζήτησε τη διενέργεια έρευνας και την απόδοση ευθυνών.

Ο υποψήφιος για την προεδρία, Γιώργος Λιλλήκας, χαρακτήρισε το γεγονός της κάλυψης των εμβλημάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας πράξη αυτοεξευτελισμού και αυτοκατάργησης του κυπριακού κράτους. Επίσης, ανέφερε ότι τέτοιες ενέργειες οδηγούν στην αναβάθμιση του παράνομου κατοχικού μορφώματος.

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανου Στεφάνου είπε ότι δεν υπάρχει καμιά εκχώρηση από την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Αυτό που έγινε, ήταν μια άσκηση συμβατότητας του εξοπλισμού για τα πυροσβεστικά οχήματα για την περίπτωση πυρκαγιών που συχνά σημειώνονται στη νεκρή ζώνη, στο πλαίσιο της κοινής Μεικτής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

.protothema gr
15/12/12 
-----
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin