Wednesday, December 26, 2012

Τεράστιος ο κίνδυνος για δανειοδότηση της Κύπρου λέει Ρώσος αξιωματούχος

«Ταφόπλακα» στα σενάρια για δανεισμό της Κύπρου από τη Ρωσία έβαλε ο Υφυπουργός Οικονομικών της χώρας, Σεργκέι Στόρτσιακ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Όπως δήλωσε ο κ. Στόρτσακ, η Ρωσία δεν σχεδιάζει να χορηγήσει δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ στην Κύπρο καθώς οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Όποιος συμβάλει στη διαδικασία για χρηματοδότηση της Κύπρου για να βοηθήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, θα αναλάβει ένα τεράστιο ρίσκο, αναφέρει ο Ρώσος αξιωματούχος.


Αν και η χώρα του δεν αποκλείει συμμετοχή στο δάνειο για την Κύπρο, εντούτοις, ο κ. Στόρτσακ σημείωσε ότι  η χώρα του δεν θα είναι από τους κύριους πιστωτές, τονίζοντας ότι η οποιαδήποτε βοήθεια προς την Κύπρο θα πρέπει να έχει ως κύριο άξονα την ΕΕ.
«Παρόλο που ο Πρόεδρος (Βλαδιμίρ Πούτιν) είχε δηλώσει ότι ίσως συμμετέχουμε στην στήριξη της Κύπρο, δεν είμαστε οι κύριοι δανειστές», επεσήμανε ο Ρώσος Υφυπουργός.
Your only favourite Cyprus Portal
26/12/12
---
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin