Friday, December 7, 2012

Ο εθνικισμός είναι υπαρκτή απειλή στην περιοχή μας/Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα χρηματοδοτεί προγράμματα πολιτισμού, υποψήφιων προς ένταξη κρατών, που δεν σέβονται την αρχή της καλής γειτονίας.

• «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε κινήσεις και στάσεις εθνικιστικές, οι οποίες τραβούν την περιοχή μας προς τα πίσω. Πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός και μαζί να οικοδομήσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον».
Αυτό επεσήμανε χθες ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα ότι τα σύνορα της Αλβανίας φθάνουν ως την Πρέβεζα! «Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην περιοχή μας, ακριβώς, γιατί ο εθνικισμός αποτελεί υπαρκτή απειλή» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δελαβέκουρας.



Η Ευρωπ. Ένωση
Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα χρηματοδοτεί προγράμματα πολιτισμού, υποψήφιων προς ένταξη κρατών, που δεν σέβονται την αρχή της καλής γειτονίας.
Η τροπολογία αυτή, που αποτελούσε πρόταση του Έλληνα Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου, ουσιαστικά «φωτογραφίζει» την Αλβανία, η οποία κάνει προσπάθεια να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνοώντας βέβαια, ότι μια από τις βασικότερες αρχές της Ένωσης είναι η καλή γειτνίαση, ενώ αποστρέφεται και φαινόμενα εθνικισμού.
«Θα ήταν αντίθετο προς τις αξίες της Ε.Ε. να χρηματοδοτούνται από τα κοινοτικά ταμεία υποψήφια κράτη για δράσεις φαινομενικά πολιτιστικής φύσης, οι οποίες όμως στην πράξη θα εξυπηρετούσαν συγκεκριμένες βλέψεις προσβάλλοντας ιστορικές μνήμες, προωθώντας αλυτρωτικούς σκοπούς ή επιδιώξεις ξένες προς το πνεύμα συνεργασίας και ειρηνικής συμβίωσης που καλλιεργεί η Ε.Ε.» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανικολάου.

 .proinoslogos.gr
7/12/12
---
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin