Monday, December 17, 2012

Παπούλιας: «Ελλάδα και Βουλγαρία ξεπεράσαμε τις δυσκολίες του παρελθόντος»

Συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.
Υπόδειγμα σχέσεων ανάλογο με τις σχέσεις Γερμανίας-Γαλλίας, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τις σχέσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.
  
"Χαιρόμαστε γιατί οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις αναπτύσσονται όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία και οι λαοί της το θέλουν. Είναι υπόδειγμα σχέσεων δύο χωρών.

Εγώ τις συγκρίνω με αυτές τις Γερμανίας- Γαλλίας, με την έννοια ότι ξεπεράσαμε τις δυσκολίες του παρελθόντος, υπάρχει μια εγκάρδια σχέση στρατηγικής σημασίας, η οποία συμβάλλει ιδιαίτερα στην ισορροπία γενικότερα των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής", υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας.
  
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και πως μπορούν να γίνουν βελτιώσεις επισημαίνοντας, όμως, ότι οι οικονομικές σχέσεις είναι πολύ καλές ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά όχι στο επίπεδο των πολιτικών σχέσεων. "Το επίπεδο του 1,5 δισ. ευρώ είναι μικρό", τόνισε.
  
Με την επισήμανση του κ. Παπούλια συμφώνησε, από την πλευρά του, ο κ. Μπορίσοφ, και ανέφερε ότι οι εμπορικές ανταλλαγές των δύο χωρών θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα του Στρυμώνα που θα συνδέσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα λιμάνια της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ σε δύο χρόνια προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Σόφιας- Βελιγραδίου. Επίσης, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα βελτιωθεί πολύ ο τουρισμός και έκανε ειδική αναφορά στα θέματα περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι έχουν καθαριστεί σε μεγάλο βαθμό τα ύδατα των διασυνορικών ποταμών.

.protothema.gr
17/12/12
------
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin