Saturday, December 1, 2012

Μήπως πρέπει να ξεκουραστεί ο κ. Αβραμόπουλος;

Πολλές αστοχίες έχουν γίνει στο υπουργείο Εξωτερικών, μέσα σε λίγο διάστημα. Aυτό, όμως, που συνέβη με την παρουσίαση του βιβλίου για το κουρδικό ζήτημα, ξεπερνά όλα τα προηγούμενα.

Ο εκπρόσωπος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι αγνοούν άραγε ότι η Μεγάλη Βρετανία και σύμπαντες οι δυτικοί σύμμαχοί μας, αποκαλούσαν «τρομοκρατική οργάνωση» την Ε.Ο.Κ.Α.; Ο εκπρόσωπος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι αγνοούν άραγε ότι και επί εποχής Μέττερνιχ, η Ευρώπη αποκαλούσε «τρομοκράτες» τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους άλλους απελευθερωτές τμήματος της Ελλάδας;

Μπορεί να φανεί σκληρή στους νεοδημοκράτες η κριτική μου στο πρόσωπο του αντιπροέδρου του κόμματός τους, αλλά θα διαπιστώσουν -αν δεν το διαπίστωσαν ακόμη- ότι πολλές αστοχίες έχουν γίνει στο υπουργείο Εξωτερικών, μέσα σε λίγο διάστημα. Αυτό δε που συνέβη με την παρουσίαση του βιβλίου για το κουρδικό ζήτημα, ξεπερνά όλα τα προηγούμενα.
Στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών επρόκειτο να παρουσιαστεί το βιβλίο «Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν», του κ. Μουράτ Καραγιλάν, που μετέφρασε ο κ. Σάββας Καλεντερίδης και κυκλοφορήθηκε από τις δικές του εκδόσεις Ινφογνώμων. Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε στην τουρκική γλώσσα από τις «Εκδόσεις Μεσοποταμία», που έχουν έδρα τη Γερμανία, και κυκλοφορείται από διετίας σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, χωρίς η Τουρκία να προβεί σε κανένα διάβημα.
Όμως, σε σχετική ερώτηση -αθώα ή «βαλτή»;- ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κ. Γ. Δελαβέκουρας απάντησε: «Η Ελλάδα, καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Αυτή είναι και η θέση σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο επί της αρχής, όσον και στο μέτρο που αφορά την οργάνωση PKK».
Ο εκπρόσωπος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι αγνοούν άραγε ότι η Μεγάλη Βρετανία και σύμπαντες οι δυτικοί σύμμαχοί μας, αποκαλούσαν «τρομοκρατική οργάνωση» την Ε.Ο.Κ.Α.; Ο εκπρόσωπος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι αγνοούν άραγε ότι και επί εποχής Μέττερνιχ, η Ευρώπη αποκαλούσε «τρομοκράτες» τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους άλλους απελευθερωτές τμήματος της Ελλάδας;
Σε άλλες περιπτώσεις θα θυμούμασταν βέβαια, ότι Κούρδοι ήσαν κυρίως αυτοί που κατ’ εντολήν του Κεμάλ βιαιοπραγούσαν κατά των Ελλήνων, όπως και ότι Κούρδοι κυρίως ήσαν αυτοί που βιαιοπράγησαν κατά των Ελλήνων στην Κύπρο. Σήμερα όμως, περισσότερο παρά ποτέ, ο αγώνας των Κούρδων σηματοδοτεί αυτό που δεν έχουμε πράξει εμείς, παρά τις πολλές ευνοϊκές συνθήκες που μας παρουσιάσθηκαν.
Αυτή η παρουσίαση λίγο έλλειψε να ματαιωθεί, επειδή ο ίδιος ο κ. Νταβούτογλου επενέβη στον ομόλογο ημέτερό μας, ο οποίος ως ευγενής κατανόησε τη δύσκολη θέση των Τούρκων, αφού για μια ακόμη φορά θα αποκαλύπτονταν οι βαρβαρότητές τους σε βάρος αμάχων  γυναικόπαιδων. Να θυμίσουμε την καταγγελία -μεταξύ άλλων- των Κούρδων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ότι γιατροί Τούρκοι με το πρόσχημα του εμβολιασμού, στείρωναν Κούρδισσες της Ανατολίας.
Ευτυχώς, ο διασυρμός της πολιτικής τάξης της χώρας και η επίσημη παραδοχή της υπαγωγής μας στη δικαιοδοσία της Άγκυρας αποφεύχθηκαν με παρέμβαση άνωθεν. Όπως ο ίδιος ο κ. Σάββας Καλεντερίδης έγραψε: «Υπήρξε παρέμβαση πολύ… άνωθεν. Όταν ενημερώθηκε για το ζήτημα που είχε προκύψει ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημ. «Δημοκρατία», έδωσε εντολή αρμοδίως να προχωρήσουν κανονικά και να αγνοήσουν τους "κακούς μας γείτονες"».
Πληροφορίες όμως της στήλης -που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε- φέρουν τον κ. Μελισσανίδη, φίλο και υποστηρικτή του κ. Α. Σαμαρά, να επεμβαίνει, γνωστού όντος ότι ο κ. Καλεντερίδης εργάζεται στις επιχειρήσεις Μελισσανίδη. Ανεξάρτητα απ’ αυτό, η παρουσίαση έγινε και με μεγάλη επιτυχία στο Πολεμικό Μουσείο.
Το ζήτημα είναι ότι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, ενώ ξεπέρασαν κάθε όριο αναίδειας και παραλογισμού οι παρεμβάσεις του πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα στο ελληνικό ΥΠΕΞ. Η τουρκική πλευρά διατείνεται ότι θα κινηθεί σε νομικό επίπεδο για να θεωρηθεί η έκδοση του βιβλίου παράνομη.
Δεν ξέρω πόσα χρόνια εύχομαι και ελπίζω, να αναλάβει επί τέλους το ελληνικό ΥΠΕΞ κάποιος, ο οποίος στα ραπίσματα των Τούρκων να απαντά όπως αρμόζει σε έναν υπερήφανο λαό.

Ο Μακεδών

.voria.gr 
1/12/12
----
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin