Friday, December 28, 2012

Εντατικές διαπραγματεύσεις με δύο κολοσσούς για το τεμάχιο 9 στην ΑΟΖ

Λευκωσία: Αρχίζουν σήμερα στο Υπουργείο Εμπορίου διαπραγματεύσεις με τον ιταλικό κολοσσό ENI και την νοτιοκορεατική CoGas, για το τεμάχιο 9 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), το οποίο θεωρείται χρυσοφόρο, αφού εκτιμάται ότι περιέχει και πετρέλαιο.
Στις 7 Ιανουαρίου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την γαλλική Total για το τεμάχιο 10, το οποίο επίσης εκτιμάται ότι περιέχει πετρέλαιο.



Τα συνολικά έσοδα από το φυσικό αέριο και ενδεχομένως από το πετρέλαιο θα κυμανθούν από 300 ως 500 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα 30 χρόνων, αναλόγως με τις τιμές διεθνώς και τον χρόνο εξόρυξης.

Οι συμφωνίες που προωθεί η Λευκωσία, προβλέπουν ποσοστό γύρω στο 70% των εσόδων για τα κυπριακά ταμεία, εξαιρουμένων των εξόδων.

Τα πρώτα έσοδα, αναμένονται σε δύο μήνες, με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και εκτιμάται ότι θα φθάσουν στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

.philenews.com
28/12/12
----
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin