Monday, December 3, 2012

Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες, 4-5.12.2012)

Την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών, 4 Δεκεμβρίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, Sergey Lavrov.

Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθούν οι Εταιρικές Σχέσεις του ΝΑΤΟ και ειδικότερα οι προτεραιότητες της Συμμαχίας στον τομέα αυτό, ο Μεσογειακός Διάλογος, το πρόγραμμα «Σύμπραξη για Ειρήνη» και η Πρωτοβουλία Κωνσταντινουπόλεως. Επίσης, αντικείμενο της συνεδρίασης θα αποτελέσει η τρέχουσα κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, με έμφαση στο Κόσοβο και στο διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας. Θα ακολουθήσει το δείπνο εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών όπου αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι πρόσφατες εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική.

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, 5 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Γεωργίας με τη συμμετοχή της Υπουργού Εξωτερικών της Γεωργίας, Maia Panjikidze. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών κ-μ ΝΑΤΟ με μη μέλη ΝΑΤΟ που συνεισφέρουν στην ISAF (αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν).

Στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Lavrov.

Ελληνικό ΥΠΕΞ
3/12/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin