Tuesday, November 27, 2012

SOS από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου εργαζομένων και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των κομμάτων και πολίτες.

Η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το ενδεχόμενο της συγχώνευσης με άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά και η δεινή οικονομική θέση λόγω περικοπών προβληματίζουν έντονα τους εργαζομένους.


«Με δική μου υπογραφή μονάδα και τμήμα του νοσοκομείου δεν θα κλείσει» υποσχέθηκε ο διοικητής του ιδρύματος κ. Ηρακλής Χατζηνέστωρος. Μιλώντας για την έλλειψη προσωπικού, ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή ένας νοσηλευτής εξυπηρετεί σαράντα αρρώστους, αντί πέντε, όπως κανονικά θα έπρεπε. Ενδεικτικό είναι ότι αποχώρησαν τριάντα τρεις νοσηλευτές χωρίς να προσληφθεί κανένας. Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συνεδρίασης προτάθηκε να γίνει ένα συντονιστικό όργανο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς, ώστε να κινητοποιεί την κοινωνία κάθε φορά που η αυτόνομη-απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου θα συναντά σοβαρά προβλήματα.

Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής πραγματοποιούνται ετησίως 120.000 επισκέψεις, με προϋπολογισμό 26 εκατ. ευρώ το 2012, όταν ο προϋπολογισμός άγγιζε το 2010 τα 50 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο διοικητής, το νοσοκομείο δεν έχει εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ ούτε ένα ευρώ.

.ZOUGLA GR: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin