Saturday, November 24, 2012

Συνεχίζουν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα από την FYROM με Αρχικά ΜΚ δίχως το αυτοκόλλητο επιφύλαξης του Ελληνικού Κράτους

Προς το Ελληνικό ΥΠΕΞ
Την παρασκευή 23/11/12 στον περιφερειακό τής Θεσσαλονίκης και στο ρεύμα προς Χαλκιδική συναντήσαμε μικρό επιβατικό φορτηγάκι VW  από Σκόπια με τις νέες πινακίδες ΜΚ (Μακεδονία).  Στο τζάμι του και σε κανένα σημείο στο πίσω μέρος δεν είχε το σήμα ακύρωσης/επιφύλαξης που έπρεπε να φέρει εισερχόμενο στην Ελλάδα.  Αντίθετα, στο τζάμι φαινόταν ευδιάκριτα τα ίχνη κόλλας και υπολειμμάτων χαρτιού από κάποιο αυτοκόλλητο που αποκολλήθηκε βίαια. Η παραδοχή, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να  είναι και πραγματικότητα, ήταν να  είχαν επικολλήσει κατά τα νόμιμα στα σύνορα το αυτοκόλλητο ακύρωσης/επιφύλαξης και στην διαδρομή ο οδηγός να το τράβηξε αφήνοντας τα ίχνη κόλλας και χαρτιού. Σε προηγούμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα σήματα αυτά έχουν επαρκή κόλλα για σταθερή πρόσφυση [1].  Σε περίπτωση που δεν το επικολλήσουν σωστά στα σύνορα οι υπεύθυνοι δεν το παίρνει ο άνεμος. Συνεπώς η πρώτη λογική σκέψη ήταν ότι το τράβηξε ο οδηγός σε κάποιο πάρκινγκ στην διαδρομή προς Θεσσαλονίκη.



Αφήσαμε τις άλλες προτεραιότητες που είχαμε και από το ύψος του κόμβου προς Τούμπα (γήπεδο του ΠΑΟΚ) ακολουθήσαμε το φορτηγάκι τηλεφωνώντας στην Άμεση Δράση (100) δίνοντας περιγραφή του αυτοκινήτου και πορεία τονίζοντας ότι θα το ακολουθήσουμε ακόμα και αν πάει Χαλκιδική. Ήταν περίπου 1:00 το μεσημέρι.

Ο οδηγός διαπιστώνοντας ότι κάποιο αυτοκίνητο τον ακολουθεί σταθερά έκοψε ταχύτητα σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση, στο ύψος των Φυτωρίων Λεμονή, ακινητοποίησε το αυτοκίνητό του. Τηλεφωνήσαμε εκ νέου στην Άμεση Δράση (100) δίνοντας την θέση του αυτοκίνητου και περιμένοντας για 15 λεπτά περίπου την εμφάνιση περιπολικού, πράγμα που δεν έγινε.

Ο οδηγός του σκοπιανού αυτοκινήτου συνέχισε, μετά την στάση του, προς Χαλκιδική. Στον κόμβο την Θέρμης έστριψε προς αεροδρόμιο. Δώσαμε εκ νέου την πορεία του στο κέντρο της Άμεσης Δράσης. Φθάνοντας στο αεροδρόμιο πάρκαρε στο πάρκινγκ του αεροδρομίου (Ρ6) όπου κατά τις 2:00 έφθασε περιπολικό από το αστυνομικό Τμήμα Θέρμης. Ενημερώσαμε το πλήρωμα με τις σχετικές οδηγίες για τις περιπτώσεις αυτοκινήτων από Σκόπια που φέρουν την ένδειξη ΜΚ (Μακεδονία) δίχως να έχουν σε εμφανές σημείο το σήμα ακύρωσης/επιφύλαξης του Ελληνικού Κράτους. Όσες τουλάχιστον μας κοινοποιήθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές καθόσον σε παράκλησή μας προς τον αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  μας είχε δοθεί η απάντηση ότι τα Όργανα της Τάξης γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το πλήρωμα του περιπολικού από το Τμήμα Θέρμης κατάλαβε σχετικά γρήγορα το πρόβλημα. Επειδή όμως δεν ήταν δικιά τους αρμοδιότητα έπρεπε να έρθει περιπολικό της τροχαίας. Πράγμα που έγινε οπότε φεύγοντας μας  ζήτησαν να δείξουμε τις σχετικές οδηγίες και στο πλήρωμα το περιπολικού της Τροχαίας Αεροδρομίου. Κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας εμείς διαπιστώσαμε ότι τα ίχνη από το αυτοκόλλητο ακύρωσης/επιφύλαξης στο τζάμι του αυτοκινήτου ήταν παλιά και ότι ο οδηγός του μικρού επιβατικού αυτοκινήτου κάνει κάθε μέρα την διαδρομή από Σκόπια προς Θεσσαλονίκη για λογαριασμό γερμανικής εταιρίας τουρισμού. Σε κάποια στιγμή ακούσαμε και την ερώτηση του προς τους Αστυνομικούς: Είναι δικιά μου υποχρέωση να ζητάω να μου κολλήσουν το χαρτί στα σύνορα? 

Φεύγοντας από το αεροδρόμιο και αφήνοντας τους υπεύθυνους αστυνομικούς να λύσουν το πρόβλημα αφήσαμε ένα δικό μας αυτοκόλλητο ακύρωσης/επιφύλαξης από τα νέα μίνι που εκδόθηκαν τελευταία σε διαστάσεις 3 εκατοστά επί 25 (δεν φαίνεται τι γράφει ούτε με από απόσταση ενός μέτρου) για να διευκολύνουμε την κατάσταση και στο όνομα του ανθρωπισμού της μη ταλαιπωρίας ενός ατόμου από το πλήθος των σκοπιανών αυτοκινήτων με αρχικά ΜΚ (Μακεδονία) που το φετινό καλοκαίρι ασέλγησαν ιστορικά κατά επανάληψη στα μάτια ελληνόπουλων που έκαναν διακοπές σε παραλίες της Χαλκιδικής και Πιερίας.  


        ΣΥΝΕΠΏΣ:
1. Στα σύνορα δεν γίνεται κανονικά και με μεθοδικότητα η επικόλληση του σήματος ακύρωσης/επιφύλαξης.
2. Το παραπάνω σήμα έχει αλλάξει, και σε διαστάσεις, αλλά και σε ποιότητα αντίδρασης.
3. Οι αρμόδιες αρχές σε περίπτωση κυκλοφορίας σκοπιανού αυτοκινήτου που δεν πληρεί τους όρους κυκλοφορίας σε Ελληνικό Έδαφος συνεχίζουν να μην αντιδρούν κατά τα νόμιμα για πολλούς και διάφορους λόγους. Λόγω έλλειψης προσωπικού π.χ.
4. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων αρνούνται να απαντήσουν σε πολίτες τι ισχύει τελικά. Δίνεται την στερεότυπη απάντηση ότι τα όργανα της τάξης γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και το κάνουν. Αυτό βεβαία, από την δικιά μας έρευνα, δεν επαληθεύεται πλην μιας περιπτώσεως του αξιωματικού υπηρεσίας του τμήματος  στο Αιγίνιο Πιερίας όπου τηρήθηκε η διαδικασία της οδηγίας.
5. Συνεχίζεται η δηλητηρίαση δεκάδων παιδιών στην βόρεια Ελλάδα[2] που άρχισε από το καλοκαίρι στις παραλίες Χαλκιδικής Πιερίας βλέποντας ελευθέρα Σκοπιανούς να δηλώνουν ότι είναι αυτό που δηλώνουν οτι είναι, στην δικιά μας πια χώρα, χωρίς το Ελληνικό Κράτος να μπορεί να αντιδράσει έστω και με αυτή την νέα μίνι ταμπελίτσα 3χ25 εκατοστά ότι δεν αναγνωρίζει.
6. Γελάνε πια, και με το δίκαιό τους, οι ξένοι τουρίστες που βλέπουν να δεχόμαστε στην ίδια μας την χώρα τους σκοπιανούς να δηλώνουν ελεύθερα τι είναι και εμείς να απαιτούμε από αυτούς να εφαρμόσουν την ονομασία FYROM στις δικές τους χώρες.
24/11/12
---
ΣΧΕΤΙΚA:








Νέο αυτοκόλλητο ακύρωσης/επιφύλαξης mini size 3x25 cm
 --------------

Το πρώην  αυτοκόλλητο ακύρωσης/επιφύλαξης

--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin