Friday, November 9, 2012

Ρόδος: Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος του νέου Ιμάμη

Ρεπορτάζ:  Ελευθερία Πελλού (xronos gr)
ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΙΜΠΡΑΗΜ ΠΑΣΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ .
Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από μήνυση που κατέθεσε το θύμα. 
Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος του νέου Ιμάμη της Ρόδου κ. Καρα – αλή Χασάν εκτυλίχθηκε χθες στο Τέμενος Ιμπραήμ Πασά όπου μετέβη για την τέλεση της καθιερωμένης καθημερινής προσευχής.

Ο νέος Ιμάμης δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ρόδου τα οποία – σύμφωνα με πληροφορίες- τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν! 
Πρόκειται για ένα 49χρονο υπήκοος Τουρκίας και ένα 42χρονο ημεδαπό, κάτοικο Εχίνου Ξάνθης, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά την υποβολή μηνύσεων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης, έμπρακτης εξύβρισης και απρόκλητης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του ΒΑΚΟΥΦ κ. Οντέρ Ουζέλ ο νέος Ιμάμης της Ρόδου  κ. Καρα-αλή Χασάν  του Χακή, επελέγη με την  από 17/10/2012 Απόφαση της Επιτροπής που συστήθηκε από τον Οργανισμό του ΒΑΚΟΥΦ, για την αξιολόγηση των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί για την θέση αυτή και θα λειτουργεί στο Τέμενος Ιμπραήμ Πασά της Ρόδου στην πλατεία Δαμαγήτου  από την Τετάρτη 7/11/2012 και θα είναι στη διάθεση των πιστών Μουσουλμάνων του νησιού μας για οποιαδήποτε θρησκευτική τελετή.
Χθες το πρωί ο νέος Ιμάμης της Ρόδου συνοδευόμενος από το Δ.Σ. του Οργανισμού Κτημάτων ΒΑΚΟΥΦ Ρόδου, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον σεβασμιότατο  μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο και στη συνέχεια είχε επίσκεψη γνωριμίας με  τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, όπου ανταλλάχθηκαν ευχές και τονίστηκε η επί χρόνια αρμονική συμβίωση των μουσουλμάνων και των Χριστιανών της Ρόδου, για την συνέχιση της οποίας θα υπάρξει η από κοινού  συνεργασία, ενώ  συνάντηση   με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Mαχαιρίδη θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, λόγω απουσίας του στην Κύπρο.
Το επεισόδιο και οι μηνύσεις

Μετά την ολοκλήρωση των εθιμοτυπικών επισκέψεων ο νέος Ιμάμης της Ρόδου μετέβη στο τέμενος Ιμπραήμ Πασά, προκειμένου να τελέσει την καθιερωμένη καθημερινή προσευχή, ενώπιον των πιστών μουσουλμάνων της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για αυτό είχαν ενημερωθεί και τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του νησιού μας προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν.
Ωστόσο η προσευχή δεν κατάφερε να αρχίσει καλά – καλά καθώς οι δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων έχει έρθει από άλλη περιοχή της χώρας μας προκειμένου να εκτελέσει καθήκοντα Χότζα, επιτέθηκαν στον νέο Ιμάμη με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον ελαφρύ τραυματισμό του.
Το όλο επεισόδιο προκάλεσε αναστάτωση τόσο στους παρευρισκομένους όσο και στα υπόλοιπα μέλη της Μουσουλμανικής Κοινότητας που πληροφορήθηκαν το γεγονός.
Πάντως στη συνέχεια ο νέος Ιμάμης κατήγγειλε το γεγονός, και σύμφωνα με αυτόν οι δυο κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε χώρο λατρείας (μουσουλμανικό τέμενος) κατά την διάρκεια προσευχής, ο μεν 49χρονος χειροδίκησε σε βάρος του, ο δε 42χρονος τον απώθησε από το σημείο της προσευχής.

Μετά την υποβολή μήνυσης σε βάρος των δύο ανδρών αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν χθες αργά το μεσημέρι. 
Οι δύο άνδρες κρατούνται προκειμένου σήμερα να προσαχθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Ο νέος Ιμάμης της Ρόδου κ. Καρα-αλή Χασάν  του Χακή, γεννήθηκε το 1966 σε μια κωμόπολη της Κομοτηνής  όπου και ξεκίνησε τις σπουδές του. 
Το 1977 φοίτησε στο Κολέγιο Φουρκάν της Αραβικής δημοκρατίας της Συρίας. Και το έτος 1983 αποφοίτησε με τον τίτλο Χαφίζ (ο αποστηθίζοντας το Ιερό Κοράνιο) από το εκπαιδευτήριο Κορανίου Αρένων Τερτζουμάν της επαρχίας  Φατίχ της Κωνσταντινούπολης.
Μιλάει άριστα την Ελληνική, Αραβική και Τουρκική γλώσσα.
Το 1988 διορίστηκε από την Μουφτεία Κομοτηνής στη θέση του Ιμάμη στο νομό Ροδόπης. Το 2010 διορίστηκε από την Μουφτεία Διδυμοτείχου Ιμάμης στην κωμόπολη Φερών του νομού Έβρου απ΄ όπου και ήρθε στην Ρόδο ως νόμιμα εκλεγμένος Ιμάμης για να υπηρετήσει το  φιλόθρησκο κοινό των μουσουλμάνων του νησιού μας.
xronos gr
9/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin