Monday, November 26, 2012

Χριστόφιας: Οι απαράδεκτοι όροι που θέτει η Τουρκία δεν έκαναν κατορθωτή την επιστροφή της Αμμοχώστου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε απόψε ότι οι συνεχώς απαράδεκτοι όροι που θέτει η Τουρκία δεν έκαναν κατορθωτή την επιστροφή της Αμμοχώστου στους κατοίκους της και εξέφρασε την ελπίδα ο επόμενος Πρόεδρος της  Κύπρου να μην βάλει ταφόπετρα στην επιστροφή είτε της Αμμοχώστου, είτε της Κερύνειας, είτε της Μόρφου.
Σε εκτός κειμένου αναφορά του σε εκδήλωση για τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Κάτω Βαρωσίων «Πετράκης Παπαδόπουλος», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι «από την ώρα της εκλογής μου στο τιμητικότατο και πιο ψηλό αξίωμα της Δημοκρατίας, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, έχω θέσει στις προτεραιότητες μου την Αμμόχωστο. Εδωσα μεγάλες μάχες για την Αμμόχωστο και στο τραπέζι των συνομιλιών αλλά και στον διεθνή χώρο με στόχο η πόλη του Ευαγόρα να επιστραφεί στους κατοίκους της πριν από τη λύση του Κυπριακού, άμεσα».

Δυστυχώς συνέχισε «η τουρκική πλευρά θέτει συνεχώς όρους απαράδεκτους που ουσιαστικά ισοδυναμούν με αναγνώριση ή έμμεση αναγνώριση δεύτερου κράτους γι’αυτό και δεν κατέστη δυνατό να βαδίσουμε όλοι μαζί στην Αμμόχωστο».
Θέλω να πιστεύω, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας ότι «ο όποιος νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα βάλει ταφόπετρα στην επιστροφή είτε της Αμμοχώστου, είτε της Κερύνειας, είτε της Μόρφου. Δεν είναι ώρα να μιλήσω γι’αυτά, θα πω πολλά στην πορεία, γιατί είναι κρίμα κόποι και μόχθοι πολλών χρόνων να πάνε χαμένοι στο βωμό φιλοδοξιών για να μην πω μωροφιλοδοξιών» σημείωσε.
Αναφερόμενος στον χαιρετισμό του «στις πολύ δύσκολες μέρες που περνούμε λόγω της βαθειάς οικονομικής κρίσης», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε εκτός κειμένου ότι «ορισμένοι θέλουν να την ξεχνούν ή και να κατηγορούν τον Χριστόφια για αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση, εδώ φτάσαμε».
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ακόμα στο χαιρετισμό του ότι «η έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα και στην ελληνική οικονομία εν γένει καθώς και οι εντελώς λανθασμένοι και επιπόλαιοι χειρισμοί των εποπτικών αρχών Κύπρου και Ελλάδας μας οδήγησαν στο να είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε στον Μηχανισμό Στήριξης». Σε εκτός κειμένου αναφορά του ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «δυστυχώς χίλιες φορές η αχορταγία δεν έχει όρια και την πληρώνει ο απλός ο κοσμάκης».
 .onlycy.com
26/11/12
--------
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin