Friday, November 30, 2012

Ένταση στην Κύπρο από τα στρατεύματα κατοχής

Ενταση επικρατεί αυτή την ώρα στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Αυλώνας της Κύπρου, όταν 200 πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, επιχείρησαν να εγκαταστήσουν περίφραξη υποστατικού γεώτρησης νερού.

Τα Ηνωμένα Έθνη επιχείρησαν να αφαιρέσουν το παράνομο αυτό υποστατικό, αλλά οι Τούρκοι, έστειλαν στρατεύματα για να το προφυλάξουν. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 200 Τούρκοι στρατιώτες έχουν ακροβολιστεί, υποστηριζόμενοι μάλιστα από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

 Τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν τις διαβουλεύσεις για την απομάκρυνση των στρατιωτών από τη νεκρή ζώνη, αλλά έως αυτή τη στιγμή απέβησαν άκαρπες. Έτσι τα Ηνωμένα Έθνη αναγκάσθηκαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή. Πριν από λίγο μάλιστα τα Ηνωμένα Έθνη απέκλεισαν την περιοχή αποκόπτοντας όλους τους δρόμους που οδηγούν σ΄ αυτό το σημείο.

Η προκλητική ενέργεια των στρατιωτών του «Αττίλα» έγινε πριν από λίγες ημέρες και θύμιζε κανονική στρατιωτική επιχείρηση. Δύο στρατιωτικά οχήματα με πάνοπλους Τούρκους στρατιώτες πλησίασαν το σημείο που βρίσκεται το υποστατικό με τη γεώτρηση και ξεκίνησαν να τοποθετούν την περίφραξη με πασσάλους και συρματόπλεγμα. Οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί ενημέρωσαν την Αστυνομία και η Αστυνομία τα Ηνωμένα Έθνη, αφού πρόκειται για την νεκρή ζώνη.
30/11/12
----
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin