Friday, November 30, 2012

Τουρκική κορβέτα έκανε «βόλτα» στις Οινούσες τα ξημερώματα

Το Karaburun 1201 φέρεται να παρενόχλησε ελληνικά αλιευτικά σκάφη και να αποχώρησε μόνο μετά την άφιξη στο σημείο ελληνικού σκάφους από το λιμεναρχείο της Χίου.
Οπως γράφει ο διαδικτυακός Πολίτης της Χίου, η νέα παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων καταγράφηκε στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής όταν το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Karaburun 1201» παρενόχλησε ελληνικά αλιευτικά που βρίσκονταν στα βόρεια των Οινουσσών.


Αμεσα κινήθηκε το ναυαγοσωστικό του Λιμεναρχείου Χίου που σπεύδοντας στο σημείο ανάγκασε το Τουρκικό πλήρωμα να απομακρυνθεί από το σημείο και να εισέλθει ξανά στα Τουρκικά ύδατα.

Η νεότευκτη τουρκική κορβέτα μήκους 60 μέτρων που χρησιμοποιεί ως βάση το λιμάνι της Φωκαίας, όπου φιλοξενείται και η μονάδα των πεζοναυτών, το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα τους 4 τελευταίους μήνες έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία του στο Αιγαίο προχωρώντας συχνά σε παραβιάσεις εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων.
.ethnos.gr
30/11/12

1 comment :

  1. "Κρουαζιέρα" τουρκικής κορβέτας σε Μύκονο και Νάξο....

    Άσκοπη περιπλάνηση γύρω από ελληνικά νησιά κάνει από το πρωί η τουρκική κορβέτα «Bozcaada».

    Όπως μεταδίδει το protothema.gr, το τουρκικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Μύκονο και τη Νάξο, περίπου στις 11 το πρωί.

    Στη συνέχεια ο κυβερνήτης τής τουρκικής κορβέτας έπλευσε με δυτική πορεία βόρεια της Πάρου, κατόπιν με νότια πορεία μεταξύ των νήσων Σίφνου και Αντιπάρου. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας το τουρκικό πολεμικό πλοίο εξήλθε από τα Ελληνικά Xωρικά Ύδατα στις 14:30 μεταξύ της Μήλου και της Φολέγανδρου.

    Η τουρκική κορβέτα «Bozcaada» που απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης, παρακολουθείται από μία φρεγάτα και μία πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού, καθόλη τη διάρκεια του πλου της.

    http://www.capital.gr/news.asp?id=1734766

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin