Saturday, November 10, 2012

Οι «Μνήμες» και στην Αθήνα

Μετά τις πολύ επιτυχημένες προβολές του ντοκιμαντέρ «Μνήμες» [1] στην Κωνσταντινούπολη, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και πολλές άλλες περιοχές της Κύπρου, τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατεχόμενες περιοχές, σε συνεργασία και χορηγό τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί και στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα. Η προβολή θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου 2012, στις 8.00 το βράδυ στο Σπίτι της Κύπρου.
Λίγες ώρες πριν από την προβολή και συγκεκριμένα στις 11.00 π.μ., ο συγγραφέας μαζί με τους Γιάννη και Φετχί, συνοδευόμενοι από Ελλαδίτες βουλευτές αλλά και εκπροσώπους φοιτητικών οργανώσεων και ελλαδικών οργανώσεων νεολαίας, θα μεταβούν στον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου και θα καταθέσουν λουλούδια στη μνήμη των νέων οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τη χούντα.


Κάτι ανάλογο είχε οργανωθεί από τον συγγραφέα και τότε πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Καλλιτεχνών στις 24 Ιανουαρίου 2006. Τότε, με την ευκαιρία κοινής έκθεσης Ε/κ και Τ/κ καλλιτεχνών στον Δήμο Καισαριανής, δέκα Τ/κ οι οποίοι συνόδευαν την έκθεση, πήγαν μαζί με τον τότε Δήμαρχο Καισαριανής κ. Σπύρο Τζόρκα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στο μνημείο της Καισαριανής, και κατέθεσαν λουλούδια στη μνήμη των Ελλήνων οι οποίοι την 1η Μαΐου 1944 δολοφονήθηκαν από τους Ναζί.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ
Συγγραφέας - ερευνητής

 .sigmalive.com
10/11/12 
----

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin