Wednesday, November 28, 2012

Κοινή άσκηση της Πυροσβεστικής με το ψευδοκράτος

ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας με τη λεγόμενη Πυροσβεστική Υπηρεσία του ψευδοκράτους προωθούν τα Ηνωμένα Έθνη με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, την ίδια ώρα που οι κατοχικές αρχές ουδέποτε συνεργάστηκαν σε περιπτώσεις πυρκαγιών στη νεκρή ζώνη ή στον Πενταδάκτυλο και συνεχίζουν να κατακρατούν περιπολικό και ασυρμάτους της Αστυνομίας.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι επαφές, που άρχισαν πριν από αρκετό καιρό μέσω του Προεδρικού Επιτρόπου Γιώργου Ιακώβου με τα Ηνωμένα Έθνη για το θέμα δεν είχαν αποτέλεσμα, λόγω της άρνησης των Τούρκων να συνεργαστούν. Πρόσφατα φαίνεται ότι τα πράγματα προχώρησαν και τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να φέρουν τις δύο Υπηρεσίες στο ίδιο τραπέζι, ώστε να συζητηθούν λεπτομέρειες για την κοινή άσκηση. Ωστόσο αρκετοί εμπλεκόμενοι βλέπουν το θέμα με σκεπτικισμό γιατί οι αρχές του ψευδοκράτους έχουν αναλάβει πρωταρχικό ρόλο, κινώντας όλες τις διαδικασίες και υποδεικνύοντας μάλιστα και συγκεκριμένο χώρο για πραγματοποίηση της άσκησης.
 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κατοχικές αρχές έχουν εισηγηθεί περιοχή παρά το Λήδρα Πάλας στην οποία να διεξαχθεί η άσκηση, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι τα οχήματά τους θα φέρουν τα διακριτικά του ψευδοκράτους. Αυτό, σύμφωνα με πρόσωπα που είναι εμπλεκόμενα στις συζητήσεις, ισοδυναμεί με έμμεση αναγνώριση, τη στιγμή που όσες φορές η Δημοκρατία πρόσφερε βοήθεια στο κατοχικό καθεστώς για κατάσβεση πυρκαγιών στα κατεχόμενα ή ακόμη και στη νεκρή ζώνη, στο πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας, αρνήθηκε για να προστατεύσει μέσα από τον παραλογισμό τη δήθεν κρατική του υπόσταση. 

Σημειώνεται ότι στις μεγάλες πυρκαγιές στον Πενταδάκτυλο όπου κάηκαν τεράστιες εκτάσεις, η Δημοκρατία εξέφρασε την ετοιμότητά της για ν’ αποστείλει βοήθεια πυρόσβεσης, για να εισπράξει το όχι των Τούρκων. Επίσης, στις πλείστες των περιπτώσεων πυρκαγιών στη νεκρή ζώνη, οι κατοχικές αρχές δεν αποδέχτηκαν αίτημα της Πυροσβεστικής προς τα Ην. Έθνη για είσοδο οχημάτων της Δημοκρατίας για κατάσβεσή τους, υπό το πρόσχημα ότι είναι στρατιωτική περιοχή. Μόνο σε μια περίπτωση πριν ενάμιση περίπου έτος είχε δοθεί άδεια σε περιοχή της επαρχίας Λάρνακας για κατάσβεση πυρκαγιάς εντός της νεκρής ζώνης.
.philenews.com
28/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin