Monday, November 12, 2012

Θα κατεβάσει τον θυρεό ο Λιλλήκας

Είναι η ώρα να αναρτήσουμε το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας στη θέση του αγγλικού θυρεού στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε την Παρασκευή το υποψήφιος Πρόεδρος για τη Δημοκρατία Γιώργος Λιλλήκας, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στο σωματείο του ΘΟΙ Αυγόρου. Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση πολίτη, είπε ότι «είναι όντως πολιτικά παράδοξο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και όλοι ξένοι επίσημοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, εισερχόμενοι στο Προεδρικό Μέγαρο να περνούν κάτω από τον θυρεό της Αγγλίας. Νομίζω», πρόσθεσε, «ότι ήγγικεν η ώρα, προσεκτικά και με σεβασμό, να τον κατεβάσουμε να τον βάλουμε στο μουσείο, διότι αποτελεί μέρος της ιστορίας μας, αλλά πρέπει να αναρτήσουμε στη θέση του το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κάνουν δώρο γη στα κατεχόμενα
Παραγωγοί καταγγέλλουν ότι καλλιεργήσιμη γη που κατ’ ισχυρισμόν ανήκει στο κατοχικό καθεστώς αλλάζει χέρια και παραχωρείται σε υποστηρικτές κάποιων πολιτικών, όπως γράφει η τ/κ εφημερίδα «Χαβαντίς». Σύμφωνα με την εφημερίδα, κάποιοι πολιτικοί πήραν πίσω «κρατική» καλλιεργήσιμη γη, που για χρόνια εχρησιμοποιείτο από κάποιους παραγωγούς, και την έδωσαν σε υποστηρικτές τους.

Ο Πρόεδρος της γεωργοκτηνοτροφικής ένωσης Μουσταφά Ναϊμογουλαρί προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις, αν οι πολιτικοί συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο. Ο Αλιτζάν Καμπακτσί, πρόεδρος της ένωσης κτηνοτρόφων, είπε ότι σύμφωνα με αποφάσεις δικαστηρίων, οι παραγωγοί έχουν προτεραιότητα στην «ενοικίαση» τέτοιων τεμαχίων και ότι η «ενοικίασή» τους σε άτομα που δεν σχετίζονται με τη γεωργία είναι «παράνομη».
Επαναξιολογεί τη συμμετοχή της στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ η Αυστραλία
Η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP) επιβεβαίωσε δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου», σύμφωνα με το οποίο η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει διερευνητική ομάδα στην Κύπρο, προκειμένου να εξετάσει και αξιολογήσει το έργο που επιτελούν οι 15 άνδρες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που βρίσκονται εκεί ως μέρος της μόνιμης δύναμης των Ηνωμένων Εθνών - ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σύμφωνα με την AFP, η αξιολόγηση γίνεται μετά από αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών και θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Στη συνέχεια και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 και στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού της χώρας θα αποφασιστεί «το μέγεθος και η φύση της αυστραλιανής αστυνομικής παρουσίας στην Κύπρο». Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως όσο διαρκεί η αξιολόγηση δεν είναι σωστό για την AFP να κάνει άλλα σχόλια.
Ομογενείς παράγοντες εκφράζουν φόβους ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των περικοπών που έχει ξεκινήσει η αυστραλιανή κυβέρνηση και στόχος της είναι η μείωση της παρουσίας των Αυστραλών αστυνομικών στην Κύπρο, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα. Όπως υποστηρίζουν ομογενείς, η συγκεκριμένη κίνηση, αν τελικά στοχεύει στη μείωση της αυστραλιανής δύναμης στην Κύπρο, θα σηματοδοτήσει στην παγκόσμια κοινότητα και τον υποβιβασμό της σπουδαιότητας του κυπριακού ζητήματος. 
.sigmalive.com
12/11/12
---------
ΣΧΕΤΙΚA:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin