Thursday, November 15, 2012

Συγκλονιστικό οδοιπορικό στην Κωνσταντινούπολη μέσω Τύμπου (βίντεο)

 
 ---
Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στην Κωνσταντινούπολη μέσω Τύμπου παρουσίασε το Σίγμα. Δύο και πλέον εκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδεψει από την 1η του χρόνου σε αεροπορικά εισιτήρια, Ε/κ που επιλέγουν να μεταβούν στην Πόλη μέσω του παράνομου αεροδρομίου. 

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου μαζί με συνεργείο του σταθμού ακολούθησε τα βήματα τους.
"Το ταξίδι μας προγραμματίστηκε για τις 2 με 4 Νοεμβρίου. Μέσω διαδικτύου και χωρίς πολλές δυσκολίες κλείσαμε εισιτήρια τα οποία κινούνται μεταξύ 60 και 150 ευρω μετ' επιστροφής.
Την Παρασκευή λοιπόν μέσω του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου κατευθυνθήκαμε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Ήδη από το χώρο σταθμευσης του άρχεσε να κτίζεται το ρεπορτάζ. Ειδαμε περαν των 10 οχημάτων Ε/κ.
Μπαίνοντας στο αεροδρόμιο διαπιστώσαμε αμέσως ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι χαμηλού επιπέδου. Οι χώροι αναχωρήσεων και αφίξεων συνυπάρχουν ενώ ο έλεγχος υποτυπώδης. Το χαρτάκι που συμπληρώσαμε στο οδόφραγμα σφραγίστηκε εκ νέου υποδηλώνοντας ότι αναχωρούσαμε από το ψευδοκράτος.
Έπειτα από μια ώρα και 15 λεπτά φτάσαμε στο αεροδρόμιο Σαμπιχα της Κωνσταντινούπολης. Εκεί μας ζητήθηκε η έκδοση βίζας κάτι που έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και με αντίτιμο 15 ευρώ. Σημειώνουμε ότι ούτε στην Τύμπου ούτε στην Τουρκία σφραγίστηκε το διαβατήριο μας."
Μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Ασφάλειας Πτήσεων ΝΑ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, Χρίστος Χρίστου, είπε ότι το αεροδρόμιο εκτός από παράνομο, είναι και επικίνδυνο αφού δεν έχει κανένα πιστοποιητικό ασφαλείας από διεθνής οργανισμούς.
Μάλιστα είπε, σύμφωνα με συναδέλφους του που το επισκέφτηκαν, η ασφάλεια είναι υποτυπώδης, και δεν υπάρχει περίπτωση να λάβει πιστοποιητικό.
.sigmalive.com
14/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin