Thursday, November 1, 2012

Σύγχυση στην Κύπρο προκαλούν οι δηλώσεις Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνείται την διετέλεση ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.
Η Κύπρος τώρα στο στόχαστρο των δηλώσεων του γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες πως δεν υπήρξαν ακόμα οποιεσδήποτε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και ότι δεν αναμένει αυτές να αρχίσουν πριν από το 2013, γεγονός που προκαλεί σύγχυση και αβεβαιότητα.


Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών
Βάσος Σιαρλή εξέφρασε έκπληξη και ανέφερε ότι «δεν ευσταθεί η δήλωση του κ. Σόιμπλε». Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Σιαρλή διατύπωσε την εκτίμηση ότι μάλλον η δήλωση δεν αποδόθηκε σωστά.

Ενδεχομένως, είπε, «
ο Γερμανός υπουργός να εννοούσε ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος να διανύσουμε». Ο κ. Σιαρλής ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται κανονικά και εξελίσσονται αρκετά ικανοποιητικά.  Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα και θα ανακοινωθεί η ημερομηνία καθόδου της στην Κύπρο για την τελική συμφωνία.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε «
δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη επιδερμικά ή να θεωρείται ότι οφείλονται σε παρεξηγήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Επίσης, επεσήμανε ότι ο κ. Σόιμπλε γνωρίζει τι λέει και τι κάνει. Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι η μη κάθοδος της τρόικας φαίνεται να οφείλεται στο ότι δεν έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις μαζί της σε σημείο που να το επιτρέπουν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ
Αντρος Κυπριανού ανέφερε ότι εκείνο που γνωρίζει είναι πως διεξάγονται συνεχείς και σοβαρές συνομιλίες με την τρόικα. Είπε, επίσης, ότι με βάση την ενημέρωση, της οποίας έτυχε από τον υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ
Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε «περίεργη, παράδοξη και κεραυνό εν αιθρία» τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Ομήρου είπε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την κοινοτική αλληλεγγύη. Τέτοιου είδους δηλώσεις, συνέχισε, καταδικάζουν σε χρεοκοπία το κυπριακό κράτος, καθώς είναι πολύ καλά γνωστό πως η κυπριακή κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να καταθέσει μισθούς και συντάξεις το Δεκέμβριο.
.tovima.gr
1/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin