Friday, November 9, 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Κόσοβο αντί για ΕΕ θα επέλεγαν 6 στους 10 Σέρβους

Το 59% των Σέρβων, σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα με το ερώτημα «Κόσοβο ή Ευρώπη» θα επέλεγε το Κόσοβο και το 27% θα επέλεγε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρεία «Ipsos Strategic Marketing» για λογαριασμό του σερβικού τηλεοπτικού σταθμού B92.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι ερωτηθέντες ψηφοφόροι του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) σε ποσοστό 78% θα επέλεγαν το Κόσοβο αντί της Ευρώπης και το 14% θα ψήφιζε υπέρ της ΕΕ.

Από τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) το 77% θα ψήφιζε υπέρ του Κοσόβου και μόνο το 9% θα επέλεγε την Ευρώπη.
Το Κόσοβο θα επέλεγε και το 64% των ψηφοφόρων του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας (DSS) και την Ευρώπη το 24% των υποστηρικτών του κόμματος.
Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (DS) το 46% θα απαντούσε «Κόσοβο» στο δημοψήφισμα και το 43% θα απαντούσε «Ευρώπη».
Οι ψηφοφόροι του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, θα επέλεγαν την ΕΕ σε ποσοστό 74% και μόλις το 8% θα ψήφιζε υπέρ του Κοσόβου. 
.imerisia.gr
9/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin