Friday, November 9, 2012

Εκδηλώσεις του Δήμου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

• Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ή έχει θέσει υπό την αιγίδα τους και οι οποίες εντάσσονται στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Ιωαννιτών. Αυτές είναι οι εξής:
* Έκθεση τοιχογραφιών του Αρχοντικού Πλακίδα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, από σήμερα, Παρασκευή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Την έκθεση διοργανώνουν η  Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, οΔήμος Ιωαννιτών και  η Αδελφότητα Κουκουλιωτών «Ευγένιος Πλακίδας».


* Έκθεση με τίτλο «Μύρτις. Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων. Την διοργανώνει ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας (λεπτομέρειες σελίδα 7).
* Επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την αυτοθυσία των Κρητών εθελοντών ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι για την απελευθέρωση της Ηπείρου, η οποία θα γίνει την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, ώρα 7 μ.μ.,  στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Την διοργανώνουν ο Σύλλογος Κρητών Ηπείρου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.
* Ομιλία του Δρ. Μίμη Σοφοκλέους, Επιστημονικού  Διευθυντή  του Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού,  με θέμα «Η Θυσία του Δημάρχου Λεμεσού, Χριστόδουλου Σιώζου, στο Μπιζάνι». Η ομιλία θα δοθεί το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

.proinoslogos.gr
9/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin