Friday, October 5, 2012

Το Εurogroup βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τη Λευκωσία και περιμένει

«Υπάρχει ανοικτή γραμμή με τη Λευκωσία, συζητάμε και περιμένουμε», δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, αναφερόμενος στο θέμα της στήριξης της Κύπρου.
Ο ίδιος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η Κύπρος θα είναι στην ημερήσια διάταξη μαζί την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Η αναφορά στην Κύπρο έγινε με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται αυτήν την περίοδο σχετικά με εκκρεμή θέματα που αφορούν χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ισπανία.
Για την Ισπανία επισήμανε ότι δεν αναμένεται η υποβολή αιτήματος για στήριξη άμεσα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες βδομάδες, «φωτογραφίζοντας» τις αποφάσεις για την Ισπανία στην επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 12 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ο αξιωματούχος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση εάν οι περιπτώσεις της Κύπρου, της Ισπανίας και της Ελλάδας θα εξεταστούν υπό μορφή «πακέτου», ώστε να ληφθούν ταυτόχρονα οι αποφάσεις.
Για την Ελλάδα τόνισε ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας η συζήτηση θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ ούτε στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου, θα πρέπει να αναμένεται απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχους ανέφερε συγκεκριμένα ότι στο Λουξεμβούργο θα γίνει ενημέρωση των Υπουργών από την τρόικα για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια ο Ελληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει την ελληνική άποψη και θα ακολουθήσει συζήτηση. Εκτίμησε ότι θα χρειαστούν 1-2 βδομάδες για να προετοιμαστούμε από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας. Πρόσθεσε ό,τι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και εντός της τρόικας, λέγοντας χαριτολογώντας ότι “όταν βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι και συζητούν τρεις οικονομολόγοι έχουμε τέσσερις απόψεις”.
http://www.onlycy.com
5/10/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin