Monday, October 15, 2012

Τιμήθηκε ο ήρωας Ηπειρώτης Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς

Σε ειδική εκδήλωση μνήμης στον Παρακάλαμο • Τον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά τίμησε σε ειδική εκδήλωση μνήμης η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Πωγωνίου, το απόγευμα του Σαββάτου στον Παρακάλαμο – απ’ όπου και καταγόταν - , με αφορμή το θάνατό του στις 13 Οκτωβρίου 1904.
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης η επιμνημόσυνη δέηση δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί στο μνημείο του Παύλου Μελά κι έτσι η τελετή έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού του Αγίου Παντελεήμονα, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και πολύ κόσμου.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ο πρ. Υπουργός Αντ. Φούσας και ο απόγονος της οικογένειας των Μελάδων Γιάννης Μελάς.  


• Στην τοποθέτησή του ο Οδυσσέας Πότσης τόνισε ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή της πατρίδας μας, έχουμε ανάγκη από ινδάλματα και πρότυπα κι εμείς οι Ηπειρώτες είμαστε τυχεροί που έχουμε για παράδειγμα έναν τέτοιο πατριώτη ήρωα.
• Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης μίλησε για την αυτοθυσία του Παύλου Μελά, ενώ δήλωσε υπερήφανος που ο τόπος του ανέδειξε έναν τόσο μεγάλο ήρωα και πραγματικό πατριώτη.
• Από την πλευρά του ο πρ. Υπουργός κ. Φούσας έκανε λόγο για μέρα με πολλά μηνύματα και για την σημερινή Ελλάδα, αφού ο Παύλος Μελάς – όπως είπε – με την αυτοθυσία του έδειξε ότι αξίζει τον κόπο να θυσιάζεται κανείς για τον τόπο του.
• Ο κ. Γιάννης Μελάς αναφέρθηκε στην οικογένεια των Μελάδων και την μεγάλη προσφορά του Μακεδονομάχου Παύλου, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η ιστορία είναι μεγάλη παρακαταθήκη για τους νέους μας.
• Την πανηγυρική ομιλία της εκδήλωσης έκανε ο επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος  

proinoslogos gr
15/10/12
------------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin