Saturday, October 13, 2012

Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και η επίσκεψη Μέρκελ!

 Toυ Ν. Κοτζιά 
Η χώρα βρίσκεται σε πορεία πολύπλευρης αποσταθεροποίησης. Μια πορεία άκρως επικίνδυνη καθότι το όλο γεωπολιτικό περιβάλλον είναι και αυτό αυξανόμενα ασταθές. Η αστάθεια στο εσωτερικό της χώρας είναι προϊόν της κρίσης, αλλά και αιτία της. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πορεία πνευματικής φτώχειας. Ηθικής απαξίωσης. Κοινωνικής – ανθρωπιστικής καταστροφής. Βαθιάς οικονομικής ύφεσης που αποδιοργανώνει ζωές και την παραγωγική βάση της χώρας.

Η χώρα δεν διαθέτει ένα κυρίαρχο πολιτικό σύστημα ικανό να σχεδιάσει για το μέλλον. Να αντέξει τις πιέσεις και τους εκβιασμούς από τους δανειστές και την Ολιγαρχία. Συνηθισμένο το κυρίαρχο Πολιτικό Σύστημα να κυβερνά με την αρπακτή, τη λεηλασία του δημοσίου και την συνενοχή με τα στηρίγματα που δημιουργούσε μέσω των πελατειακών σχέσεων, έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στις ξένες πλάτες. Στο όνομα των ξένων δανειστών επιβάλει πολιτικές που δεν θα μπορούσε να περάσει διαφορετικά. Όπως στην εποχή της παντοδυναμίας των αμερικανών, έτσι και σήμερα, ανάλογα, οι γερμανοευρωπαίοι ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, επιβάλλουν υπουργούς οικονομικών.
Δυνάμεις που στήριξαν τις επιλογές της τρόικας πετιούνται σαν τις λεμονόκουπες στον κάλαθο αχρήστων μόλις τελειώσει ο ρόλος τους ή δείξουν ότι δεν αντέχουν στις αντιστάσεις του Λαού. Αφού το κύριο μέλημα των τροϊκανών είναι να παραμένει η Ελλάδα σταθερά στην τροχιά εξυπηρέτησης των δανειστών και των πολιτικών τους επιλογών. Κάτι που αφοσιωμένα προσπαθεί να πράττει, εξάλλου, η παρούσα κυβέρνηση.
Η διάρθρωση των σχέσεων κυβέρνησης/κοινωνίας και εκείνων ανάμεσα στα τρία κόμματα είναι τέτοια, ώστε τις μικρότερες σχετικά απώλειες να τις έχει η ΝΔ. Αυτό το γεγονός δημιουργεί πιέσεις στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ για διαφοροποιήσεις από την κυβερνητική πολιτική. Η Μέρκελ ήρθε στην Ελλάδα, ανάμεσα στα άλλα, προκειμένου να σταθεροποιήσει την κυβέρνηση και να εξηγήσει στους δύο εταίρους ότι δεν θα πρέπει να υπονομεύουν τον πιο καλό μαθητή, δηλαδή τη ΝΔ. Όμως, αυτό δεν είναι τόσο απλό. Οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν αθροιστικά τα δύο αυτά κόμματα σε ποσοστό κάτω του 8%, οι εσωτερικές ενστάσεις και τα αδιέξοδα στις σχέσεις τους με το εκλογικό σώμα τα οδηγεί σε εκλογικό καταποντισμό. Προοπτική που γεννά αστάθειες στην ίδια τη κυβέρνηση. Παράγει «μάχες τρακατρούκας» ανάμεσα στα δύο κόμματα και τη ΝΔ-Κυβέρνηση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη προσήλωση των ηγεσιών τους στην «κοινή υπόθεση». Κάθε τόσο, μάλιστα, ρίχνουν και μια ρουκέτα για τη τιμή των όπλων, η οποία ενοχλεί τον Σαμαρά. Η Μέρκελ, λοιπόν, δεν ήρθε απλά για να δει τον πρωθυπουργό της χώρας, έρχεται να επιθεωρήσει, να βάλει τάξη στο μαγαζί και να συμμαζέψει τους «ανεπαρκώς προσηλωμένους».
Το μάζεμα του μαγαζιού άρχισε με τις πρόωρες εξελίξεις. Είμαι πεπεισμένος ότι η ιστορία για το στικάκι βγήκε στα πλαίσια αυτής της επιλογής. Το ίδιο και η «βιαστική» αποχώρηση του Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ, λες και πήρε μόλις τώρα πήρε χαμπάρι τα κυβερνητικά χάδια στη διαπλοκή και τις τρυφερές αγκαλιές της Ολιγαρχίας στις κυβερνήσεις του μνημονίου στις οποίες συμμετείχε. Στα ίδια πλαίσια, βιάστηκε και ο Λοβέρδος να ανακοινώσει κινήσεις που ήταν προγραμματισμένες για μετά την έγκριση των νέων καταστροφικών μέτρων. Όλοι βιάζονται να βάλουν το μαγαζί σε τάξη. Να μπουν τα πρόβατα στο κυβερνητικό μαντρί της Αποικίας Χρέους που λέγεται Ελλάδα.
Η εγχώρια διαπλοκή «ένοιωσε μεγάλη τιμή» που επισκέφτηκε την αποικία χρέους η επιθεωρήτρια. Παραδομένη στις πλάτες του Βερολίνου, συγκεντρώνει όλες τις δυνάμεις της γύρω από τον πρωθυπουργό. Αυτός είναι ο λόγος που είναι έτοιμη να εγκαταλείψει ορισμένα από τα αγαπημένα της παιδιά, τα οποία αντιδρούν βεβιασμένα, σπασμωδικά και με ανασφάλεια. Φοβούνται ότι μετά την εκλογική ήττα και την αποδιοργάνωση των κομμάτων τους, τις αποτυχημένες προσπάθειες να στήσουν ατομικό μαγαζί, θα βρεθούν ορφανά στα κύματα που έρχονται.


Δημοσιεύθηκε στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ
13/10/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin