Tuesday, September 25, 2012

Επικυρώθηκε η καταδικαστική απόφαση εναντίον της Total για το ναυάγιο του "Erika"

Η γαλλική δικαιοσύνη επικύρωσε σήμερα οριστικά τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί το 2010 σχετικά με την υπόθεση του ναυαγίου του πετρελαιοφόρου Erika τον Δεκέμβριο του 1999 στα ανοιχτά της Βρετάνης, κυρίως αυτή εναντίον της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total στην οποία είχε επιβληθεί το μέγιστο δυνατό πρόστιμο ύψους 375.000 ευρώ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας στην απόφασή του αναφέρει επίσης ότι η Total πρέπει να «αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν μαζί με τους συγκατηγορούμενούς της, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί» να πληρώσει αποζημιώσεις και τόκους. Το εφετείου του Παρισιού είχε απαλλάξει την Total από οποιαδήποτε αστική ευθύνη.



Το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου Erika, ενός πλοίου ηλικίας 25 ετών με σημαία Μάλτας το οποίο είχε ναυλώσει η γαλλική εταιρεία Total και ανήκε σε έναν ιταλό εφοπλιστή, σημειώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1999, 400 χιλιόμετρα από τις ακτές της δυτικής Γαλλίας και προκάλεσε τον θάνατο περίπου 150.000 πτηνών. Στις 30 Μαρτίου 2010, το εφετείο του Παρισιού είχε επικυρώσει την ποινική καταδίκη για μόλυνση εναντίον της εταιρείας Total, του ιταλικού νηογνώμονα Rina, του εφοπλιστή Τζουζέπε Σαβαρέζε και του διαχειριστή Αντόνιο Πολάρα. Οι πολιτικοί ενάγοντες (το γαλλικό κράτος, τοπικές οργανώσεις, οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος) έλαβαν αποζημίωση και τόκους ύψους 200,6 εκατομμυρίων ευρώ.

express gr
25/9/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin