Wednesday, September 19, 2012

El-Erian: Η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μια μεγάλη απόφαση για την Ελλάδα

Η Ευρώπη δεν θα επιλύσει την κρίση χρέους χωρίς το στοιχείο της συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και των αμοιβαίων εγγυήσεων, σύμφωνα με τον Mohamed El-Erian, διευθύνοντας σύμβουλο και επικεφαλής επενδύσεων της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.

Οι ευρωπαϊκές χώρες χρειάζονται αμοιβαίες διαβεβαιώσεις τύπου "σε εμπιστεύομαι πως θα κάνεις αυτό που υπόσχεσαι, με εμπιστεύεσαι ότι θα κάνω αυτό που υπόσχομαι", δήλωσε ο El Erian σε τραπεζικό συνέδριο την Τετάρτη.



"Η Ευρώπη στερείται επίμονα τόσο των αμοιβαίων εγγυήσεων όσο και της εμπιστοσύνης", πρόσθεσε.

Για την Ελλάδα, ο El Erian είπε πως πρέπει να ληφθεί μια μεγάλη απόφαση, όπως το αν η χώρα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη ή θα πρέπει να αποχωρήσει.

"Είναι μια απόφαση που αφορά την Ευρώπη και πρέπει να ληφθεί από την Ευρώπη", είπε ο El-Erian. Ο ίδιος προβλέπει πως η Ευρωζώνη θα υπάρχει ακόμη σε τρία χρόνια, προσθέτοντας πως όπου και να στρέψουμε το κεφάλι, από την Ελλάδα έως και την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία, υπάρχει "όλο και μεγαλύτερη ελπίδα", ενώ "δεν υπάρχει λόγος η σταθερότητα και η ανάπτυξη να μην αποκατααταθεί σε αυτές τις χώρες".

Η Pimco ολοκλήρωσε τις οικονομικές της προβλέψεις την Παρασκευή, είπε ο El-Erian. Για τις ΗΠΑ αναμένει ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 1-1,5% τους επόμενους 12 μήνες. Για την Ευρώπη, αναμένει επιβράδυνση 1 έως 1,5% το ίδιο διάστημα. Η Κίνα αναμένεται να "τρέξει" με ρυθμό 6-7%, ενώ για την παγκόσμια οικονομία προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 2-2,5%.

 capital.gr
19/9/12
------


Πηγή:www.capital.gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin