Thursday, September 27, 2012

Κινητοποιήσεις στην Καλαμαριά για την ανοικοδόμηση στο Καραμπουρνάκι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης (Ο.Ρ.ΘΕ.) θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή και κάτοικοι της Καλαμαριάς αντιδρώντας στην ανοικοδόμηση της παραλιακής ζώνης στο Καραμπουρνάκι.
«Θα πρέπει να ανασταλούν οι οικοδομικές άδειες και να σταματήσουν οι εργασίες. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να παραμείνει η συγκεκριμένη έκταση χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.


Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, σύμφωνα με την εισήγηση του Ο.Ρ.ΘΕ. οι χώροι πρασίνου υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της Καλαμαριάς και το συγκεκριμένο κομμάτι - «φιλέτο» στο Καραμπουρνάκι θα πρέπει να ανοικοδομηθεί. Για το λόγο αυτό, η δημοτική αρχή ξεκινάει «εκστρατεία» ενημέρωσης των πολιτών, ζητώντας τους να παραστούν την ερχόμενη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, έξω από το κτίριο του Ο.Ρ.ΘΕ, εκεί όπου θα συζητηθεί το θέμα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τινάξουμε στον αέρα τη συνεδρίαση του Οργανισμού Ρυθμιστικού εάν δεν ανασταλούν οι οικοδομικές εργασίες στην περιοχή. Πολεμάμε ενάντια στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα και ενάντια στην εισηγητική έκθεση του ΟΡΘΕ», πρόσθεσε ο κ.Μπακογλίδης.

Στο μεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καλαμαριάς αποφάσισε ομόφωνα να ζητηθεί: από την Εκτελεστική Επιτροπή του Ο.Ρ.ΘΕ. να γνωμοδοτήσει το συντομότερο δυνατό υπέρ της αναστολής χορήγησης οικοδομικών αδειών και εργασιών, από τον υπουργό ΠΕΚΑ να εκδοθεί απόφαση για τρίμηνη αναστολή των οικοδομικών εργασιών, και παράλληλα να ενημερωθούν οι δικαιούχοι των οικοπέδων για τις περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/09/2012_463274

27/9/12

----

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin