Saturday, September 8, 2012

ΡΩΣΙΑ... Στρέφει το βλέμμα προς την Ανατολή

Η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη Δύση, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας σε ερωτήσεις επιχειρηματιών εν όψει της σημερινής συνόδου κορυφής των κρατών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στο Βλαδιβοστόκ. Ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε επανειλημμένα στον Κινέζο ομόλογό του, Χου Ζιντάο, ως έναν φίλο, στάθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου, ενώ υποστήριξε ότι η χώρα του παραμένει ένας έμπιστος ενεργειακός προμηθευτής, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ΕΕ, η οποία ξεκίνησε έρευνα για τις τιμολογιακές πρακτικές της «Γκάζπρομ».

Η σύνοδος κορυφής από την οποία θα απουσιάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Βλαδιβοστόκ, σε μια περιοχή της ανατολικής Ρωσίας στην οποία το Κρεμλίνο κατηύθυνε πόρους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να προσελκύσει επενδυτές και να τονώσει τον τουρισμό. Στις εργασίες της συνόδου θα συζητηθούν κυρίως θέματα που αφορούν την ασφάλεια στα τρόφιμα και την απελευθέρωση του εμπορίου. Εν όψει της συνόδου τα κράτη-μέλη του APEC συμφώνησαν ήδη στη μείωση των δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα, κυρίως «πράσινης» τεχνολογίας. Η συμφωνία αφορά μεταξύ άλλων εξοπλισμό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση λυμάτων, την ανακύκλωση και την παρακολούθηση δεδομένων του περιβάλλοντος.
agelioforos gr
8/9/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin