Thursday, September 6, 2012

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Και η Εκκλησία συμμετείχε στην κοινωνική διαφθορά!

«Μεγάλη η ευθύνη της σε χώρες που ξέχασαν τις αξίες τους…»Άστραψε και βρόντηξε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, που συνεδριάζει στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.
Ο κ. Αναστάσιος στηλίτευσε τη στάση της Εκκλησίας και του πληρώματος της, καταλογίζοντάς τους «ασυνεπή προς τις αρχές του Ευαγγελίου στάση, με τη μικρή ή μεγάλη συμμετοχή τους στην αδικία και την κοινωνική διαφθορά»!

Είπε συγκεκριμένα: «είναι διαφορετική η ευθύνη της Εκκλησίας σε χώρες που δανείζονται με επιτόκιο 1% και μετά δανείζουν με 6% και διαφορετική σε χώρες που έμαθαν να ζουν με δανεικά, ξεχνώντας τις αξίες τους».
«Η αυτοκριτική δεν αρκεί…»
Για τον κ. Αναστάσιο, η αυτοκριτική της Εκκλησίας για την θέση της στην ελληνική κρίση, δεν αρκεί. «Ούτε ο ρόλος της Εκκλησίας επιτρέπεται να περιορισθεί σε περιγραφές που στηλιτεύουν αόριστα τους παραβάτες. Αντίθετα, πρέπει ο προφητικός της λόγος, χωρίς περιστροφές, να καλεί σε μετάνοια» σημείωσε.
Ο «πύρινος» λόγος του Αρχιεπισκόπου συνεχίστηκε, λέγοντας ότι από κοινωνία ελευθέρων προσώπων «φθάσαμε στο σημείο ολόκληροι λαοί να γίνονται υποψήφιοι δούλοι απρόσωπων ομάδων, ανωνύμων εμπόρων του χρήματος πού ρυθμίζουν βασικά τις οικονομίες των λαών, οι οποίοι είναι γνωστοί ως αγορές».
proinoslogos gr
6/9/12
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin