Tuesday, September 18, 2012

Φούλε: Πρόβλημα για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ οι σχέσεις με Βουλγαρία

Νέο πρόβλημα για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ αποτελούν οι σχέσεις της με την Βουλγαρία, σημείωσε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπος, Στέφαν Φούλε, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει για την ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία η καλλιέργεια και διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας.
Όπως τόνισε, όλες οι γείτονες χώρες είναι σημαντικές για την υποψήφια προς ένταξη χώρα. Σε σχέση με την Ελλάδα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας το οποίο πρέπει να λυθεί. Πέραν των σχέσεων με την Ελλάδα, όμως ο κ. Φούλε, σχολίασε και τις σχέσεις της ΠΓΔΜ με την Βουλγαρία.

Οι πολιτικοί και των δύο χωρών, δήλωσε, έχουν την ευθύνη και πρόσθεσε ότι η πορεία προς την ΕΕ περνά μέσα από τις σχέσεις καλής γειτονίας και «αν θέλετε να καταστείτε καλό μέλος της Ένωσης ο μοναδικός τρόπος είναι ταυτόχρονα να καταστείτε καλός γείτονας».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Νικολάϊ Μλαντένοφ, πριν από μερικές ημέρες, έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα προς την ΠΓΔΜ αναγγέλλοντας ότι η Σόφια, όπως ακριβώς και η Αθήνα, θα ορίσει κόκκινη γραμμή σχετικά με την προσέγγιση της με τα Σκόπια σε ζητήματα που αφορούν στην ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
naftemporiki gr
18/9/12
-
ΣΧΕΤΙΚΑ1:

 ------

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin