Wednesday, September 12, 2012

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, στο Φανάρι

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι, είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε διεθνές επιχειρηματικό φόρουμ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Ιβάνοφ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε ικανοποίηση από τις συχνές συναντήσεις και την ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «κατόπιν επίδειξης ενδιαφέροντος εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο κ. Ιβάνοφ τον ενημέρωσε για τις σχέσεις μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, ιδιαίτερα για τις οικονομικές σχέσεις και τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινωνιών».
Όπως επίσης αναφέρεται στο ανακοινωθέν, κοινή διαπίστωση του Οικουμενικού Πατριάρχη και του προέδρου της ΠΓΔΜ ήταν ότι «σε συνθήκες παγκόσμιων προκλήσεων είναι απαραίτητη η εκδήλωση ισχυρότερης ηγετικής βούλησης σε όλους τους τομείς για την υπέρβαση των εμποδίων στην πορεία προόδου όλων των λαών καθώς και για την υπέρβαση των αδελφικών παρεξηγήσεων και την επίτευξη της ορθόδοξης ενότητας».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συνεχάρη τον κ. Ιβάνοφ για την ηγετική βούληση, την αφοσίωση στο διάλογο και την ανεκτικότητα στις διαφορές, σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας του για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των εθνοτικών κοινοτήτων, σημειώνοντας ότι η ποικιλία των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων αποτελεί αιώνια κληρονομιά και μοναδικό πλούτο της ΠΓΔΜ.
Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επανέλαβε πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ.
agelioforos gr
12/9/12
-
ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М SITES):

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin