Saturday, September 22, 2012

Δήλωση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στη ΝΕΤ κατά την επίσκεψή του στη Βοστώνη

Τόσο στο Σικάγο, όσο και στη Βοστώνη, μετά τις επαφές που είχα με τους δύο κυβερνήτες, αποφασίσθηκε η προαγωγή και η προώθηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα και βεβαίως η προώθηση των επενδύσεων στη χώρα μας. Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και με τους ομογενειακούς φορείς και να παρακαθίσω σε ειδικό γεύμα με το American Jewish Committee.

Αύριο ξεκινάει το πολιτικό και διπλωματικό πρόγραμμα των επαφών στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., όπου θα κυριαρχήσουν βεβαίως ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συνάμα δε, και είναι μία από τις βασικές μας προτεραιότητες, η προώθηση των δικών μας θέσεων, σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα, όπως το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Γι' αυτό θα συναντηθώ, αμέσως μόλις φτάσω στη Νέα Υόρκη, με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον κ. Μπαν κι- Μουν. Θα ακολουθήσουν επαφές με τον κ. Νίμιτς και βεβαίως πάρα πολλές διμερείς επαφές με συναδέλφους Υπουργούς Εξωτερικών, περίπου 15 χωρών. Το πρόγραμμα αυτό εξελίσσεται, θα είναι μία ιδιαίτερα πλούσια σε δραστηριότητες, από διπλωματικής και πολιτικής πλευράς, εβδομάδα στην Νέα Υόρκη, όπου πιστεύουμε ότι σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και με την κρίση να βαραίνει στους ώμους μας, θα έχουμε την ευκαιρία να σπάσουμε τον πάγο και να ανοίξουμε και πάλι διάπλατα τις πόρτες για να μπορέσει η χώρα μας να κινηθεί με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο διεθνές περιβάλλον, θυμίζοντας το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει τόσο στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον αλλά και στην Ευρώπη.
22/9/12
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin