Wednesday, September 26, 2012

Ολγα Κεφαλογιάννη: Επαφές στην Τουρκία

Βίζα, επενδύσεις και κοινά τουριστικά πακέτα στο επίκεντρο.
Η διευκόλυνση στη διαδικασία έκδοσης της βίζας για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, οι προοπτικές επενδύσεων, αλλά και τα κοινά τουριστικά πακέτα ήταν στο επίκεντρο των επαφών της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη κατά τη διήμερη επίσκεψή της στην Κωνσταντινούπολη.


Η υπουργός συναντήθηκε με τον οικουμενικό πατριάρχη
Βαρθολομαίο στο Φανάρι, την Ενωση Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, την Τουρκική Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων (TURSAB), τον Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών της Τουρκίας, ενώ η συνάντησή της με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ερτουγκρούλ Γκιουνάι μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Το κλίμα στις συναντήσεις ήταν ιδιαίτερα θετικό, καθώς το ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς είναι έντονο, με προτεραιότητα τη διευκόλυνση των θεωρήσεων εισόδου από τη γειτονική χώρα, με επέκταση του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε εφέτος σε πέντε νησιά του Αιγαίου, μια και στην Κωνσταντινούπολη λειτουργεί ήδη visa center.

Ενδιαφέρον εκφράστηκε και σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα, με αιχμή τα ξενοδοχεία και τις μαρίνες και προϋπόθεση την εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης της κυρίας Κεφαλογιάννη με τον κ. Γκιουνάι είναι τα κοινά πακέτα Ελλάδας και Τουρκίας για την προσέλκυση τουριστών από μακρινές χώρες, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα. Η υπουργός πρόκειται επίσης να καλέσει επισήμως τον Τούρκο ομόλογό της στην Αθήνα, καθώς ο Τουρκικός Οργανισμός Τουρισμού σχεδιάζει να ανοίξει άμεσα γραφείο και στην ελληνική πρωτεύουσα.
Στις προθέσεις της υπουργού είναι να υπάρξουν επίσης απευθείας συναντήσεις των ελληνικών ιδιωτικών φορέων του τομέα, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), με τους αντίστοιχους της γειτονικής χώρας. 
tovima gr
26/9/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin