Monday, September 24, 2012

Κυπριακό: Δήλωση Χριστόφια για έγγραφο του ΟΗΕ σχετικά με τις συνομιλίες

Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ετοιμάζει έγγραφο με κωδικοποιημένες τις θέσεις των δυο πλευρών στο νησί και με βάση τα συμφωνηθέντα, τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας, από το Σεπτέμβριο του 2008.
Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, αμέσως μετά την αποψινή άφιξή του στη Νέα Υόρκη, για να παραστεί και να μιλήσει στην 67η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Χριστόφιας ευελπιστεί, όπως είπε, ότι η καταγραφή των θέσεων θα είναι αντικειμενική και θα στηρίζεται στα πραγματικά γεγονότα και πως δεν θα περιέχει σκοπιμότητες.

Ο πρόεδρος της Κύπρου σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο το έγγραφο, προσθέτοντας ότι έχει το δικαίωμα να το δει και να το συζητήσει με τον κ. Ντάουνερ, πριν το παραδώσει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.
Ο κ. Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Μπαν Κι-Μουν αύριο το βράδυ και την επομένη θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση. Αύριο, επίσης, θα γευματίσει με τους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο πρόεδρος Χριστόφιας συνοδεύεται από την υπουργό Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφανο Στεφάνου.
http://www.eidiseis.net/
23/9/12
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin