Wednesday, September 19, 2012

Σκόπιμη ή άστοχη ιστορική παραποίηση

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης
Είναι αλήθεια ότι, εκτός της οικονομικής, η ηθική κατάπτωση της χώρας μας, δεν είναι αδικαιολόγητη, όταν έρχονται στον νου μας, πράξεις και ενέργειες, αρχόντων δυστυχώς της πολυβασανισμένης αυτής χώρας. Και! διερωτάται κάθε νοήμων Έλλην, είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να χειρίζεται κακή τη μοίρα τα πεπρωμένα του έθνους μας, έχει τόση αμβλύνουσα διορατικότητα ως προς την ορθή κατανόηση και ερμηνεία των σοβαρών ιστορικών γεγονότων; Ασφαλώς η παρακάτω περιγραφή πολιτικής πράξεως, δικαιώνει την αίσθηση των Ελλήνων, περί άλλης μιας λαθεμένης πορείας, πολιτικών ηγεσιών της χώρας μας, μετά την μεταπολίτευση.  
         

Στο εγγύς παρελθόν Πρωθυπουργός της χώρας μας και με την ιδιότητα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε συνέντευξη προς την Γαλλική εφημερίδα Le Monde, πιθανόν εμμέσως βάλλοντες κατά των δηλώσεων του κ. Giscard d’Estaing και  στην προσπάθεια του να υποστηρίξει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., έκαμε την εξής δήλωση:

«Η Τουρκία υπήρξε μεγάλη Ευρωπαϊκή Δύναμη από τον 16ο αιώνα και η Οθωμανική Αυτοκρατορία έπαιξε ρόλο στην δημιουργία της Ευρώπης, όπως αυτή είναι σήμερα!» και παρακάτω συνέχισε! «…ο Φραγκίσκος Α΄ είχε συμμαχήσει με τον Σουλεϊμάν, υπήρξε δηλαδή Γαλλο-οθωμανικός άξων κατά των Αψβούργων…». Δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός της χώρας μας (στηριζόμενος στην ιστορικά κατακριτέα συμπεριφορά του Φραγκίσκου Α΄ της Γαλλίας προς τον Κάρολο Ε΄ των Αψβούργων, που προήρχετο από προσωπική εμπάθεια), ούτε λίγο ούτε πολύ να λέει ότι η Γαλλία ήταν υπεύθυνη για την πολιορκία της Βιέννης και την παρ’ολίγον υποδούλωση της Ευρώπης.           

Οι δηλώσεις αυτές δεν εξέπληξαν μόνο τους Γάλλους, αλλά και εμάς τους σκεπτόμενους Έλληνες, για τους παρακάτω λόγους:

Πρώτον: Σαν Έλλην πρωθυπουργός αναμέναμε να επισημάνει· το ρόλο που έπαιξε ιστορικά στην ασφάλεια της Ευρώπης από τις ορδές της ανατολής η Βυζαντινή Αυτοκρατορία και το Ελληνικό Πνεύμα το οποίο βασικά συνετέλεσε στην δημιουργία της Ευρώπης και την αναγέννηση αυτής όπως είναι σήμερα και

Δεύτερον: Το να λεχθεί από Έλληνα Πρωθυπουργό ότι η Τουρκία αποτελεί από τον 16ο αιώνα «Ευρωπαϊκή Δύναμη» αν μη τι άλλο είναι περιφρόνηση προς την πηγή του πολιτισμού της Ευρώπης, που αναμφισβήτητα είναι η Ελλάς. Η μόνη παρουσία της Τουρκίας στην Ευρώπη ήταν, όταν δις προσπάθησε να κυριεύσει την ισχυρά τότε Αυστρο-Ουγγαρία και τελικά απέτυχε. Η Τουρκία ήταν γνωστή στην Ευρώπη μόνον ως επιδρομέας εξαιρετικής βαρβαρότητας. Αφού οι Έλληνες και όλη η Ευρώπη εγνώριζαν ότι, ο Οθωμανικός Στρατός μόνον έκαιε, λήστευε και βίαζε στο πέρασμά του.           

Υπάρχει μια δογματική ελβετική παροιμία, η οποία λέει: «Μακριά από Τούρκο φίλο».

elzoni.gr
19/9/12
-

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin