Tuesday, September 25, 2012

ΣΔΟΕ: Σωρεία παραβάσεων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων διαπίστωσε το ΣΔΟΕ στη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων -εμπορευμάτων.
Σε τρεις περιπτώσεις φορτηγά μετέφεραν από τη Βουλγαρία μέσω Ελλάδας προς άλλες χώρες της ΕΕ εμπορεύματα μεγάλης αξίας χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία, τα οποία κατασχέθηκαν. Οι δύο από αυτούς καταδικάστηκαν σε επτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή και τα κατασχεθέντα δημεύθηκαν.

Διαπιστώθηκε επίσης λαθραία εισαγωγή ειδών κηπευτικής από τη Βουλγαρία. Στην περίπτωση αυτήν κατασχέθηκαν τα εμπορεύματα και το φορτηγό. Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.
Έγιναν ακόμη συλλήψεις για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον των Εισαγγελέων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Βεβαιώθηκαν επίσης:
- Τρείς περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής και διακίνησης αλκοολούχων ποτών. Στις δύο εξ αυτών καταβλήθηκε το πολλαπλό ειδικό τέλος και παραιτήθηκαν από τα ένδικα μέσα. Στον τρίτο παραβάτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απείθεια και παρακώλυση ελέγχου του ΣΔΟΕ.
- Δύο περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής και διακίνησης ειδών ένδυσης, μέρος των οποίων ήταν προϊόντα απομίμησης. Δόθηκε αναβολή από το δικαστήριο, προκειμένου να καταβληθεί το πολλαπλό τέλος.
- Τρείς περιπτώσεις λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων)
- Πέντε περιπτώσεις φορτηγών με πετρέλαιο θέρμανσης στα ρεζερβουάρ.
Τέλος, 12 λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 193 περιπτώσεις.
naftemporiki gr
25/9/12
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin