Saturday, August 4, 2012

«Ερντογάν, έλα για μαθήματα ολυμπιακής ιστορίας»

Ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, Ισίδωρος Κούβελος απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις περί της Ολυμπιακής Φλόγας με πρόσκληση για «τζάμπα μαθήματα ιστορίας»

Ηταν φύσει αδύνατον να μείνουν αναπάντητα τα όσα υποστήριξαν οι Τούρκοι περί πατρότητας της Ολυμπιακής Φλόγας με αποτέλεσμα ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος σε επίσημη δήλωση του να προσκαλέσει τους γείτονες για μαθήματα τζάμπα ιστορίας.


Για όσους το αγνοούν, η Τουρκία προέβη Σε μια πρωτοφανή κίνηση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανήκει και θα πρέπει να της επιστραφεί!


Συγκεκριμένα οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια


Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία!


Αναλυτικά η επίσημη δήλωσή του:


«Η Ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία και όχι σε μύθους.

Προσκαλώ εγκάρδια τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Υπουργό του, κ. Κίλιτς στην Αρχαία Ολυμπία, στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ούτως ώστε να παραβρεθούν σε κάποιες ενδιαφέρουσες διαλέξεις με θέμα την Ολυμπιακή Ιστορία.

Ισίδωρος Κούβελος,


Πρόεδρος ΔΟΑ»
4/8/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin