Friday, August 24, 2012

Ακόμα ένα τουριστικό λεωφορείο κινητή διαφήμιση του ΜΚ (Μακεδονία) σε δρόμους Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης.

Η φωτογραφία του τουριστικού από Σκόπια τραβήχτηκε στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης στο ύψος της μικρής σήραγγας του κόμβου Πυλαίας. 
Ήταν Κυριακή πρωί στις 19/8/12 και η πορεία του προς Σύνορα από Χαλκιδική.  Δεν είχε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα διακριτικά ΜΚ (Μακεδονία)
Θα μπορούσε εύκολα να υποθέσει κάποιος ότι δοκίμαζε αντοχές και αντανακλαστικά μιας χώρας σε απάθεια, αναισθησία, καταστολή. Δεν ήταν ένα τα αυτοκόλλητα ήταν τέσσερα!!!

Πιθανότατα, έτσι μπήκε από τα σύνορα, έτσι έμενε παρκαρισμένο στην Χαλκιδική δίπλα σε αυτοκίνητα και Ελλήνων παραθεριστών από διαφορετικές πόλεις και διαφορετικών νοοτροπιών. Πιθανότατα, με αυτά τα σήματα διέσχισε κεντρικότατους δρόμους της Μακεδονίας, για την απελευθέρωση της όποιας, κάποιοι έχασαν την Ζωή τους και κάποιοι άλλοι έχασαν πατεράδες, συζύγους κλπ. Όταν θυσιάζονταν, προφανώς, πότε δεν θα είχε περάσει από το μυαλό τους ότι οι σφαγείς θα γύριζαν κάποτε μεταλλαγμένοι σε ψευτομακεδόνες να κάνουν άνετα επίδειξη τροπαίου νίκης στα εδάφη αυτά και οι απόγονοι τους να είναι σε κατάσταση παράλυσης
.
Σε τηλεφώνημα που έγινε στην Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε:
  • 1) Κανέναν δεν ενόχλησε το τουριστικό μέχρι ο πρωί της Κυριακής (19/8/12-9:10πμ).
  • 2) Το κέντρο επιχειρήσεων δεν είναι ενημερωμένο για την σχετική οδηγία του ΥΠΟΙΚ [1]:Τι θα πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Το να λέμε ότι στο τελωνείο πρέπει να ενεργούν κατά τα νόμιμα είναι απλά ανευθυνότητα.
  • 3) Το αρμόδιο τμήμα τροχαίας μετά την καταγγελία δεν έκανε τίποτα παρόλα που δόθηκε λεπτομερέστατα η περιγραφή, η πινακίδα και η πορεία του τουριστικού λεωφορείου.
Δικαιολογημένα αναρωτιέται κάποιος πως θα μπορέσει ένας οργανισμός/χώρα σε τέτοια συλλογική κατάσταση  να εφαρμόσει πολύπλοκα προγράμματα ανάταξης όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τόσο απλές προκλήσεις. Μάλλον στις κραυγές και στο muhabbet φαίνεται να έχει ειδικότητα.
22/8/12
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

 

1 comment :

  1. Το βέτο του Καραγκούνη άλλαξε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».....

    Έσβηναν, διόρθωναν, άλλαζαν τη θέση των σημαιών και μέσα σε λίγα λεπτά έφτιαξαν το πρόγραμμα των εργασιών της Περιφερειακής Διάσκεψης Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στο Βελιγράδι από την
    αρχή.
    Το βέτο του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη ανάγκασε… τους διοργανωτές της διάσκεψης να προσφωνήσουν τελικά τη ΠΓΔΜ με την ονομασία «FYROM» κι όχι ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Μια μικρή διπλωματική νίκη πέτυχε η Ελλάδα στο Βελιγράδι.
    Με άμεση παρέμβαση του υφυπουργού Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στη διάσκεψη, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να εξαφανίσουν την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
    Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί ξανά στη Σερβία, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις οι ελληνικές αποστολές έχουν καταφέρει στο παρελθόν κατά τη διάρκεια συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες χώρες να πείσουν τους διοργανωτές να αλλάξουν την ονομασία από «R. Macedonia» σε «FYROM».
    Τα μέλη της ελληνικής αποστολής όταν άρχισαν να διαβάζουν το πρόγραμμα των εργασιών αντίκρισαν ότι δίπλα στον υπουργό Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας αναγράφονταν η ονομασία «R. Macedonia». Παράλληλα διαπίστωσαν ότι τα σημαιάκια που βρίσκονταν στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν τοποθετημένα με αλφαβητική σειρά.
    Έτσι αν και θα έπρεπε τα μέλη της αντιπροσωπείας της FYROM να προηγούνται της ελληνικής, ωστόσο βρίσκονταν κάποιες θέσεις πιο πίσω αποδεικνύοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε η ονομασία «R. Macedonia».
    Με παρέμβαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη και των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας, οι διοργανωτές – παρουσία του Πρωθυπουργού της Σερβίας – λίγη ώρα αργότερα προχώρησαν σε διορθώσεις του τελικού κειμένου και του τρόπου παρουσίασης της χώρας, σύμφωνα με την ονομασία εισδοχής της ΠΓΔΜ στον ΟΗΕ (FYROM).
    enikos.gr
    http://www.ethnosnews.com/2013/04/
    13/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin