Friday, August 3, 2012

Ρωσία: Τρία αποβατικά πλοία «προς τη Συρία»

Η Μόσχα στέλνει τρία μεγάλα αποβατικά πλοία με πεζοναύτες στη ρωσική ναυτική βάση του Ταρτούς στη Συρία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία που επικαλούνται πηγή στο γενικό επιτελείο. 

Η πηγή αναφέρει ότι σε κάθε πλοίο θα επιβαίνουν μέρχι και 120 πεζοναύτες και τα πλοία, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Μεσόγειο, θα φτάσουν στο Ταρτούς μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 


Δεν διευκρινίζεται ποιος θα είναι ο σκοπός της αποστολής, ωστόσο η Ρωσία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ετοιμάζεται να στείλει πεζοναύτες στη Συρία για τη νπερίστωση που χρειαστεί μεταφορά εξοπλισμού και προστασία του προσωπικό της βάσης.
Πηγή: Reuters 
------------- 
*ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ  ΡΩΣΙΚΟ ΥΠ.ΑΜ.

H Ρωσία διαψεύδει ότι θα στείλει αποβατικα πλοία στη Συρία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε σήμερα ότι σκοπεύει να στείλει αποβατικά πλοία στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το υπουργείο διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα μια πηγή από το γενικό επιτελείο άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα σχεδίάζε να στείλει τρία μεγάλα αποβατικά πλοία με πεζοναύτες στο λιμάνι Ταρτούς.


Πηγή:www.capital.gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin