Tuesday, August 28, 2012

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΘΕΡΙΝΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
Φούντωσαν στην Αλβανία τα δημοσιεύματα περί μυστικής επαναδιαπραγμάτευσης με την Αθήνα, όσον αφορά στην οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα.

Οι καταγγελίες περί μυστικής επαναδιαπραγμάτευσης έγιναν από τα εθνικιστικά κόμματα και αναπαρήχθησαν από τον τοπικό Τύπο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα σέβεται την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.


Το θέμα της συμφωνίας επανήλθε στην επικαιρότητα της τελευταίες ημέρες, μετά τις κατηγορίες ορισμένων εθνικιστικών κομμάτων ότι η κυβέρνηση άρχισε μυστική επαναδιαπραγμάτευση με την Αθήνα.

Την Κυριακή ο Τύπος των Τιράνων προέβαλε την είδηση της συνάντησης μεταξύ του πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, Ντασνόρ Ντερβίσι και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου για το θέμα.

«Μόλις οι Σοσιαλιστές έλθουν στην εξουσία, θα δημιουργήσουν σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, με βάση την αμοιβαιότητα», πρόσθεσε ο Ράμα, ενώ από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα περί επαναδιαπραγμάτευσης με την Αθήνα: «Δεν υπάρχει καμία επαναδιαπραγμάτευση. Αυτές είναι ειδήσεις του Αυγούστου, για να καλύψετε τα κενά πληροφόρησης λόγω της έλλειψης ειδήσεων», σχολίασε.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου έναν χρόνο, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας απέρριψε τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Τιράνων και Αθήνας, θεωρώντας την αντισυνταγματική. Προηγήθηκε θύελλα αντιδράσεων από εθνικιστικούς κύκλους, αλλά και από τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση, που κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπερίσα για πώληση των χωρικών υδάτων στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, ξεκαθάρισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Δεν διεξάγονται συνομιλίες με την Ελλάδα.

Ο Αλβανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως σε περίπτωση διεξαγωγής τέτοιου είδους συνομιλιών, αυτές θα γίνουν σε συμφωνία με τις σχετικές του Συνταγματικού Δικαστηρίου, του εθνικού και του διεθνούς δικαίου.

28/8/12
-
ΣΧΕΤΙΚΑ: 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin