Wednesday, August 22, 2012

«Οι ΗΠΑ ψάχνουν δικαιολογία για να επέμβουν στρατιωτικά στην Συρία»

Δύσπιστα απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζονται τα κινέζικα ΜΜΕ, κατηγορώντας τον Αμερικανικό πρόεδρο ότι οι προειδοποιήσεις του για την χρήση χημικών όπλων από τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν συνιστούν παρά μια δικαιολογία για στρατιωτική επέμβαση.
Δεν πρόκειται για μια επίσημη θέση της κινεζικής ηγεσίας αλλά για άποψη που εκφράστηκε μέσα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η οποία φαίνεται ωστόσο να αντανακλά την άποψη πολλών κυβερνητικών αξιωματούχων που φοβούνται όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του BBC, ότι η Δύση επιδιώκει την αλλαγή καθεστώτος στην Συρία, με την «βιτρίνα» της ανθρωπιστικής δράσης.

«Για μια ακόμη φορά οι δυτικές δυνάμεις σκάβουν βαθιά για (να βρουν) δικαιολογίες ώστε να επέμβουν στρατιωτικά», αναφέρει το πρακτορείο, σχολιάζοντας την δήλωση του Ομπάμα ότι η χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ θα σημαίνει ότι έχει ξεπεραστεί μια «κόκκινη γραμμή» για τις ΗΠΑ και ότι θα υπάρξουν «τεράστιες συνέπειες».
Το κινέζικο πρακτορείο, χαρακτήρισε αυτές τις δηλώσεις «επικίνδυνα ανεύθυνες», σημειώνοντας ότι θα επιτείνουν την σύγκρουση, μειώνοντας τις όποιες πιθανότητες για έναν πολιτικό συμβιβασμό.
Οι «ξένες σταυροφορίες» των δυτικών κρατών, τονίζει το Xinhua, απλώς θα οδηγήσουν σε περισσότερη βία και μεγαλύτερο μίσος στην Συρία, αναφέροντας πρότερα παραδείγματα όπως οι στρατιωτικές επεμβάσεις στην Σομαλία, το Ιράκ και πιο πρόσφατα στην Λιβύη.
22/8/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin