Wednesday, August 22, 2012

Βέλγιο: Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στις εορταστικές εκδηλώσεις της Βαλλονίας, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο

Waals minister-presiden rudy Demotte
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της φλαμανδόφωνης De Tijd, η κυβέρνηση της Βαλλονίας επέλεξε την Ελλάδα, ως τιμώμενη χώρα στις εφετινές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα από 13 ως 17 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της απόσχισης του Βελγίου από την Ολλανδία το 1830[1] .
Όπως ειδικότερα σημειώνεται, ο (σοσιαλιστής) πρόεδρος της βαλλονικής κυβέρνησης Ρούντι Ντιμότ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται περί συμπόνιας για τη δοκιμασία που περνάει η Ελλάδα. «Αντίθετα, η επιλογή της Ελλάδας είναι μια εξόχως συμβολική πράξη. Οφείλουμε πολλά στους Έλληνες, τα οποία δεν αποτιμώνται σε χρήματα αλλά σχετίζονται με έναν ολόκληρο πολιτισμό που μας κληροδότησαν», πρόσθεσε.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα προβληθούν ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, θα ακουστούν ελληνικά τραγούδια και χοροί και θα προσφερθούν ελληνικές γαστρονομικές απολαύσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με επίκεντρο την πόλη Nαμίρ και σε αυτές συμμετέχουν - ετησίως - πάνω από 250.000 άτομα.
22/8/12 
-

[1] Griekenland eregast op Waalse feesten

 
Griekenland is dit jaar eregast op de Waalse Feesten. Verschillende facetten van het door de economische crisis geteisterde land zullen tijdens de feestelijkheden aan bod komen, zoals film, dans, zang en gastronomie.......nieuwsblad.be


Griekenland eregast op Waalse Feeste
Griekenland eregast op Waalse Feestegast op Waalse Feesten

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin