Friday, August 10, 2012

Επιτάχυνση του οδικού δικτύου διασυνοριακά με τη Βουλγαρία

Η ολοκλήρωση των κάθετων οδικών αξόνων της Εγνατίας, εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με την πρέσβειρα της Βουλγαρίας στην Αθήνα Αιμιλία Κράλεβα, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των ελληνοβουλγαρικών οικονομικών σχέσεων και ειδικότερα της επιτάχυνσης εφαρμογής του προγράμματος συνεργασίας των δύο χωρών.


Αναφορικά με τις οδικές συνδέσεις, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον άξονα Κομοτηνή - Νυμφαία - ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση και παράδοση στην κυκλοφορία, αλλά καθυστερεί λόγω δυσχερειών στην εργολαβία.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια και να ολοκληρωθούν τα έργα το συντομότερο.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει επενδύσεις για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της συνοριακής ασφάλειας, της διαχείρισης φυσικών πόρων, επιχειρηματικών και ερευνητικών δικτύων, και άλλα.
Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της ισόρροπης ανάπτυξης της διασυνοριακής περιοχής, στην οποία περιλαμβάνονται περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης και των όμορων περιφερειών.
10/8/12
----------
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin