Friday, August 24, 2012

Ίμβρος: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Σας χρειαζόμαστε Παναγιώτατε»

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευλάβεια τίμησε το χωριό των Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Δεκάδες κάτοικοι της κοινότητας, σύμφωνα με το http://fanarion.blogspot.gr, με πρώτο το πιο επιφανές τέκνο της, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του φιλοξενούμενου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου και συλλειτουργούντων του μητροπολίτη Μύρων, Χρυσοστόμου και του Επισκόπου Διαυλείας, Γαβριήλ.


Καλωσορίζοντας για μια ακόμη φορά τον Αρχιεπίσκοπο στη γενέτειρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον ευχαρίστησε και τόνισε: «γνωρίζομεν την ανυπόκριτον και αδελφικήν αγάπην σας προς τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και ότι είμεθα πάντοτε εις την σκέψιν σας και εις τας προσευχάς σας».

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως είπε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, παρακολουθεί το έργο του Αρχιεπισκόπου, «τους κόπους και τις αγωνίες σας προς στήριξιν και ενίσχυσιν του ποιμνίου σας, το οποίο χειμάζεται εκ της σοβούσης οικονομικής κρίσεως».

Θερμά ήταν τα λόγια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Πρωτόθρονη και Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

«Σας ευγνωμονούμε, σας θαυμάζουμε, σας αγαπούμε, σας χρειαζόμαστε Παναγιώτατε», είπε-μεταξύ άλλων-ο Αρχιεπίσκοπος.

Τον «Αρχιεπίσκοπο των έργων», όπως αποκαλούν τον κ.κ. Ιερώνυμο, καλωσόρισε θερμά και ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin