Sunday, August 5, 2012

Προς κυρία Βελκουλέσκου

Του Μενέλαου Π. Γεωργιάδη
Πόσο πόνο μπορείτε, εσείς, κυρία Βελκουλέσκου, να μας προκαλέσετε; Και στο κάτω κάτω της γραφής, γιατί μας το θέτετε μ’ αυτόν τον τρόπο. «Θα πονέσετε...»[1]. Τι σημαίνει θα πονέσουμε. Θα μπορούσατε αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε τη φράση: «πρέπει να γίνουν θυσίες για το καλό των παιδιών σας...». Ως Έλληνας Κύπριος, νιώθω θιγμένος απ’ τη χρήση της φράσης «θα πονέσετε...».

Δεν τη δέχομαι, την απορρίπτω. Και την απορρίπτω κατηγορηματικά, γιατί το έθνος μου, κι εννοώ το ελληνικό, είναι ένα έθνος που αγωνίστηκε ουκ ολίγες φορές, όχι μόνο για να σωθεί, αλλά και για να σώσει, δίνοντας αγώνες και θυσιάζοντας τα παιδιά του, για να έχετε, ακόμη κι εσείς κυρία Βελκουλέσκου, τη δυνατότητα να εκφράζεστε, σήμερα, ελεύθερα και να λέτε ό,τι θέλετε. Θα ήθελα να είστε πιο προσεκτική όταν αναφέρεστε σ’ Έλληνες Κύπριους και να μην προσπαθείτε να δίνετε την εντύπωση ότι είμαστε τα καλομαθημένα παιδιά που θα «πονέσουν» (κατά την έκφρασή σας), επειδή θα τους κόψετε κάποια ευρώ απ’ το εισόδημά τους.
Δεν είμαστε ένας λαός μαμμόθρεφτος που για πρώτη φορά στη ζωή του γνώρισε ή θα γνωρίσει τον πόνο. Σας ρωτώ ευθέως, λοιπόν. Πόσο περισσότερο πόνο μπορεί να μας προκαλέσουν τα μέτρα της ομάδας σας, απ’ τον πόνο που προκάλεσε στον λαό μας η βάρβαρη εισβολή των Τούρκων; Ψάξτε το λίγο και θα δείτε ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου. Το οικονομικό θαύμα που πετύχαμε ως Έλληνες Κύπριοι, μετά το 1974, πολύ λίγοι λαοί σ’ αυτόν τον κόσμο θα μπορούσαν να πετύχουν.
Ειλικρινά δεν έχω τίποτα εναντίον σας. Δε φταίτε εσείς. Κατανοώ ότι είστε ένας υπάλληλος και κάνετε τη δουλειά σας. Κι αυτή η δουλειά είναι να κάνετε «copy & paste» τις φόρμουλες που επινοούν οι τεχνοκράτες σας, ακόμη κι όταν αυτές αποτυγχάνουν. Θα ήθελα να μας δώσετε έναν κατάλογο με τις χώρες που «πετούν», μετά απ’ τα μέτρα που τους έχετε επιβάλει. Αν δυσκολεύεστε να συμπληρώσετε τον κατάλογο, ας μου βρείτε έστω και μια χώρα που πέρασε το κατώφλι του οργανισμού σας (ΔΝΤ) κι ευημερεί. Διαφωνούμε, κυρία Βελκουλέσκου. Διαφωνούμε, γιατί καταφεύγετε σ’ αντιαναπτυξιακά μέτρα, μέσω γενικών και ισοπεδωτικών μειώσεων στα εισοδήματα των απλών πολιτών, αντί να εστιάζετε τα μέτρα σας στους φοροφυγάδες, ας πούμε.
Κι αυτό το κάνετε με χαρακτηριστική άνεση, γιατί βρίσκετε στήριξη απ’ αυτούς που έχουν συμφέρον να μην πληρώνουν ποτέ για τις ατασθαλίες τους, όποιες και να είναι αυτές. Δεν θα έγραφα αυτό το άρθρο, αν, για παράδειγμα, δηλώνατε ότι «θα πονέσουν όσοι προκάλεσαν αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση στην Κύπρο». Ο απλός λαός ξέρει ποιοι φταίνε (όλοι ξέρουν) και ψάχνει εναγωνίως κάποιον που θα τους υποχρεώσει να πληρώσουν για τις αμαρτίες τους. Ελπίζω, κυρία Βελκουλέσκου, όταν έρθετε και πάλι στη φιλόξενη Κύπρος μας, να μη μας παρουσιάσετε τη γνωστή φόρμουλα, δηλαδή, μια σειρά από μέτρα τεχνητής μετακύλισης του βάρους απ’ αυτούς που έφταιξαν και θησαύρισαν, σ’ αυτούς που δεν έφταιξαν και πτώχευσαν.
Φαίνεστε έξυπνη υπάλληλος και είμαι βέβαιος ότι έχετε πολλές φιλοδοξίες. Δείτε τη χώρα μου ως μια μοναδική ευκαιρία. Η Κύπρος είχε κι έχει μεγάλη προοπτική. Αποδείξτε μας, λοιπόν, ότι δεν θα γκρεμίσετε αυτήν την προοπτική, αλλά ότι θα τη φέρετε στην επιφάνεια μια ώρα γρηγορότερα, για το καλό όλων μας. Ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιάσω όλο μου το εισόδημα, πείτε μου τουλάχιστον «τις φταίει πραγματικά» και τότε θα σας βγάλω το καπέλο. Και κάτι τελευταίο. Επειδή δεν πονούμε εύκολα, να ξέρετε ότι θ’ αντισταθούμε και θα νικήσουμε.

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Πτυχ. Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΜΒΑ
Συνθέτης/Συγγραφέας
5/8/12  
------------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin