Sunday, August 26, 2012

Συνελήφθη εμπρηστής που ομολόγησε 15 πυρκαγιές στη Χίο

Συνελήφθη σήμερα, με την αυτόφωρο διαδικασία, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Ράχη Καρδαμύλων, στις 05:20 σήμερα το πρωί, 24χρονος Έλληνας, που κατηγορείται για εμπρησμό αγροτοδασικής έκτασης κατ' εξακολούθηση.
Κατά την απολογία του, ομολόγησε 14 ακόμη πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα της νήσου Χίου, μεταξύ των οποίων και τρεις πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί το 2011. Αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.
Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 23/08/2012 και ώρα 10:45, στην περιοχή Κοιλιωμένο Ζακύνθου συνελήφθη από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, Έλληνας 61 ετών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις προχθές στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, με την κατηγορία του εμπρησμού δάσους από πρόθεση και στις χθες στον Ανακριτή, με απόφαση του οποίου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Οι έρευνες, τόσο στη Ζάκυνθο όσο και στη Χίο, συνεχίζονται, ενώ σημειώνεται ότι από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία των ανακριτικών γραφείων του Πυροσβεστικού Σώματος σχηματίστηκαν δικογραφίες για πρόκληση εμπρησμού σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε βάρος 250 ατόμων: 26 για πρόθεση και 224 για αμέλεια.
Στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας συνελήφθησαν 82 άτομα, 17 για εμπρησμό από πρόθεση και 65 για εμπρησμό από αμέλεια. Προφυλακιστέα κρίθηκαν δύο εκ των παραπάνω ατόμων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
26/8/12 
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin