Sunday, July 15, 2012

Κανονικά έγινε σήμερα η επικόλληση FYROM στον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης στα σκοπιανά αυτοκίνητα με πινακίδες ΜΚ (Μακεδονία)...

Σήμερα Κυριακή η εισροή σκοπιανών αυτοκινήτων προς τις Ελληνικές παραλίες από τον μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης ήταν αυξημένη. Συνέβαλε και η παρατεταμένη ζέστη των τελευταίων ημερών. Οι Τελωνειακές και Αστυνομικές αρχές επικολλούσαν με συνέπεια το ακυρωτικό σήμα: "Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ/ Recognized by Greece as FYROM".
Φυσικά, η επικόλληση του ακυρωτικού σήματος γινόταν σε αυτοκίνητα με νέες πινακίδες κυκλοφορίας όπου τα αρχικά ΜΚ είναι ενσωματωμένα.
Επί πλέον πρέπει να σημειωθεί οτι  στα αυτοκίνητα με παλιές πινακίδες, χωρίς τα διακριτικά ΜΚ στις πινακίδες τους δεν τόλμησαν οι οδηγοί τους να βάλουν αυτοκόλλητο ΜΚ, όπως έκαναν παλιότερα.

Ανάμεσα στα σκοπιανά αυτοκίνητα εισέρχονταν και αυτοκίνητα από Σερβία, Γερμανία, Ουγγαρία κλπ που έβλεπαν ότι Ελλάδα επιτέλους αντιδρά.
Παραθέτοντας τρεις φωτογραφίες, ενδεικτικά, από την διαδρομή Δοϊράνη Κιλκίς, όπου φαίνεται το αυτοκόλλητο FYROM ακύρωσης αριστερά στο τζάμι του σκοπιανού AUDI, δίνουμε τα εύσημα στην πρωινή βάρδια του συνοριακού σταθμού Δοϊράνης που παρά την ζέστη, έπρατταν αυτό που έπρεπε.
Τέλος,  όσον άφορα το πλήθος των σκοπιανών αυτοκινήτων με διακριτικά ΜΚ, δίχως το ακυρωτικό FYROM, στην Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, μάλλον είναι θέμα τοπικών Αστυνομικών Αρχών και πολιτών.
Οι πολίτες, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να τηλεφωνήσουν στην Άμεση Δράση (100) αντί να αφήνουν σε ακραία στοιχεία να ακυρώνουν το ΜΚ με άσπρη μπογιά αλλοίωσης. Σε 10 με 15 λεπτά έρχεται περιπολικό και αρχίζει κατά τα νόμιμα η ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.
----------
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

*Διευκρινίσεις από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια για τα οχήματα με κωδικό «ΜΚ»
Διευκρινίσεις σχετικά με αναφορές μέρους ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία έκαναν λόγο για «προβλήματα», κατά την είσοδο στην Ελλάδα, οχημάτων που είναι ταξινομημένα στην ΠΓΔΜ, με πινακίδες κυκλοφορίας στις οποίες αναγράφεται η ένδειξη «ΜΚ», παρείχε σήμερα το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας, η οποία διανεμήθηκε στα ΜΜΕ των Σκοπίων, επισημαίνεται ότι η είσοδος των προαναφερθέντων οχημάτων στο ελληνικό έδαφος ρυθμίζεται από το Μνημόνιο εφαρμογής «Πρακτικών Μέτρων» της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, το οποίο συμφωνήθηκε από τα δύο μέρη (Ελλάδα και ΠΓΔΜ).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα Πρακτικά Μέτρα, κατά την είσοδο στην Ελλάδα ΙΧ οχημάτων με τον κωδικό «MK», οι ελληνικές αρχές θα τοποθετούν, σε ελεύθερο χώρο στο πίσω τζάμι του οχήματος αυτού, αυτοκόλλητο στο οποίο θα δηλώνονται οι ελληνικές επιφυλάξεις σχετικά με τον κωδικό αυτό.

Οι ελληνικές τελωνειακές εφαρμόζουν πλήρως τον κανονισμό αυτό, τοποθετώντας μάλιστα το αυτοκόλλητο στο πίσω τζάμι των εν λόγω οχημάτων και όχι επί των πινακίδων κυκλοφορίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

«Οποιεσδήποτε προσπάθειες να αποθαρρυνθούν να επισκέπτονται την Ελλάδα ή οποιεσδήποτε παραπλανητικές δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.
---
1. Στο ύψος του ακριτικού χωριού Ακρίτας. Φαίνονται οι ανεμογεννήτριες 

---------
2.  Διαδρομή Δοϊράνη Κιλκίς
 -----------
3.  Κόμβος Αμάραντα Μουριές Κιλκίς

κλπ.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin