Sunday, July 22, 2012

Ολυμπιακή Ωδή στα αρχαία ελληνικά

Μία Ολυμπιακή Ωδή, γραμμένη στα αρχαία ελληνικά, από τον ακαδημαϊκό Αρμάν Ντ΄Ανγκούρ, θα απαγγείλει ο δήμαρχος του Λονδίνου στα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια του επίσημου γκαλά που θα γίνει σήμερα στη βρετανική πρωτεύουσα, ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Ο Μπόρις Τζόνσον (φωτογραφία), ο οποίος έχει ακολουθήσει κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και γνωρίζει αρχαία ελληνικά,...
θα απαγγείλει ενώπιον των επισήμων της ΔΟΕ την Ωδή, την οποία συνέθεσε ο Ντ΄Ανγκούρ, ακολουθώντας το μοτίβο των ποιημάτων του Πινδάρου.
 

Στους στίχους αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα του Γιουσέιν Μπολτ, του (επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής και παλιού Ολυμπιονίκη) Σεμπάστιαν Κόε, αλλά και του ίδιου του Μπόρις Τζόνσον. 

Ο δήμαρχος του Λονδίνου θα απαγγείλει στη συνέχεια και στα αγγλικά το ποίημα του Ντ΄Ανγκούρ, ο οποίος είχε συνθέσει μία Ολυμπιακή Ωδή και για τους Αγώνες της Αθήνας, το 2004.

SigmaLive 22/7/2012

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin