Saturday, July 28, 2012

Απολογία από το Λονδίνο ζητά ο Ομήρου για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ

Απολογία απαιτεί από το Λονδίνο ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, για τα βασανιστήρια των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. ...
«Οι πρόσφατες αποκαλύψεις στα έγγραφα του Foreign Office για τα φρικτά μεσαιωνικά βασανιστήρια στα οποία υπέβαλλαν οι Βρετανοί αποικιοκράτες τους Κύπριους αγωνιστές του αντιαποικιακού αγώνα του 55-59, αλλά και για τις εκτελέσεις κρατουμένων, συνιστούν εγκλήματα πολέμου και συμπεριφορές βαρβαρότητας και απαξίωσης κάθε έννοιας ανθρωπισμού και πολιτισμού», αναφέρει ο κ. Ομήρου σε γραπτή δήλωσή του.

Απευθυνόμενος στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διερωτάται πότε θα βρουν οι Βρετανοί το ελάχιστο θάρρος και τη στοιχειώδη γενναιοψυχία να καταθέσουν τη δημόσια απολογία τους και την επιβαλλόμενη συγνώμη προς τον κυπριακό λαό.
«Πότε θα αναγνωρίσουν τα φοβερά αυτά εγκλήματα και θα διατυπώσουν την μεταμέλεια τους;» διερωτάται επίσης, καταλήγοντας στη δήλωσή του. 

SigmaLive

----------

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin