Friday, July 27, 2012

Πνιγόμαστε και οι βολεμένοι προειδοποιούν την… Τρόικα!

Αντιστάσεις  με τον Σάββα Ιακωβίδη
Φαίνεται πως κάποιοι σε αυτό τον τόπο δεν έχουν αντιληφθεί ότι βουλιάξαμε οικονομικά. Ο Πρόεδρος και ο Κυβ. Εκπρόσωπος επιμένουν ότι «η οικονομία πάει καλά», «χρήμα υπάρχει» και οσονούπω η κρίση θα ξεπεραστεί. Αρκετοί, φαίνεται, δεν αντιλήφθηκαν γιατί η κυβέρνηση των αδέξιων κατέφυγε στον Μηχανισμό Στήριξης και προσκάλεσε κατεπειγόντως την Τρόικα. Τις τελευταίες ημέρες, η Τρόικα είχε επαφές με την Κυβέρνηση, με κόμματα, με τους εργοδότες και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι στήλες αυτές και η «Σ» κατ’ επανάληψη υπέβαλαν ότι, αν μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε κάποια ζητήματα, οφείλουμε να είμαστε σοβαροί, μελετημένοι και αξιόπιστοι. Με απλά λόγια, για να καταλάβουν κάποιοι εργατοπατέρες, που ζουν σε άλλους πλανήτες και αναπέτασαν τα λάβαρα της… αντίστασης και των δυναμικών… κινητοποιήσεων: Εμείς πνιγόμαστε! Εμείς καλούμε σε βοήθεια. Και η Τρόικα ήρθε να μας σώσει.
Για να μας δώσει τα δισεκατομμύρια που χρειαζόμαστε, θα απαιτήσει δεσμεύσεις και θα επιβάλει όρους. Η Κύπρος δεν έχει καθόλου περιθώρια διαπραγμάτευσης αφού η οικονομία μας είναι στα σκουπίδια και οι αγορές έκλεισαν για μας. Προχθές εμφανίστηκαν, και εδώ, νοσηρά φαινόμενα ελληνικού αναρχοσυνδικαλισμού και της γνωστής ξερομαγκιάς: «Κύριοι Ευρωπαίοι, θα μας πληρώσετε, θα μας ξελασπώσετε από τις βλακείες μας, αλλά τις αποδοχές, τα ωφελήματα και τα κεκτημένα μας, μην τολμήσετε να τα αγγίξετε».
Ιδού: Η ΠΕΟ φωνάζει ότι «ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις, που φέρουν την υπογραφή των εργοδοτών». Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ουρλιάζει: «Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς αν επιχειρηθεί να επιβληθούν εκβιαστικά τέτοια μέτρα, που πλήττουν τα κεκτημένα ωφελήματα και δικαιώματα». Το ΑΚΕΛ, μετά από συνάντηση με την Τρόικα, είπε ότι έθεσε «κόκκινες γραμμές» σε συγκεκριμένα θέματα.
Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, ειρωνικά, είπε ότι «το μόνο που δεν έχουμε ακούσει, είναι ότι οι δημ. υπάλληλοι δεν θα πληρώνονται, θα εργάζονται δωρεάν για να πάμε όλοι μπροστά». Πιο αγωνιστική, η ΕΠΟΠΑΗ, οργισμένη καλεί την πολιτική ηγεσία του τόπου «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προασπίσει τα συμφέροντα του τόπου και να διασφαλίσει το βιοτικό επίπεδο που αρμόζει στον κυπριακό λαό. Αυτά ως πρώτη αντίδραση και προειδοποιούμε ότι, σε περίπτωση που θα υιοθετηθούν τα όσα πληροφορούμαστε, οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουμε με όσα νόμιμα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας».
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, σε δηλώσεις του, επισήμανε πως «το κόμμα έχει ξεκαθαρίσει, κατά τη συνάντησή του με την Τρόικα, τις κόκκινές μας γραμμές και δεν πρόκειται να δεχθεί ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας». Ποιοι προειδοποιούν; Ποιοι θέτουν όρους; Ποιοι οργίζονται; Ποιοι βάζουν κόκκινες γραμμές; Ποιοι διεκδικούν; Ποιοι δεν… δέχονται; Αυτοί που πνίγηκαν και καλούν απεγνωσμένα για βοήθεια.
Κωμικότητα; Όχι! Παράνοια! Να ξαναθυμίσουμε: Οι πρώτοι που υπέστησαν τα επίχειρα της κρίσης είναι ο ιδιωτικός τομέας. Δεύτερον, αυτοί που κάνουν σήμερα τους τζάμπα-μάγκες είναι οι βολεμένοι και οι υψηλά αμειβόμενοι δημόσιοι και ημιδημόσιοι υπάλληλοι. Τρίτον: Εδώ που μας οδήγησαν η ολέθρια πολιτική Χριστόφια, η απληστία των τραπεζών και οι ανεπάρκειες διαδοχικών κυβερνήσεων και κομμάτων, δεν είμαστε σε θέση να… προειδοποιούμε.
Να το χωνέψουμε: Με το μνημόνιο θα πονέσουμε και θα υποφέρουμε, επειδή όλα αυτά τα χρόνια ζούσαμε σε μια κίβδηλη ανεμελιά και σε μια επίπλαστη ευμάρεια. Οι… αγωνιστές της μαλακής πολυθρόνας ας αναλογιστούν: Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε στις τράπεζες ούτε στον κρατικό κορβανά. Δάνεια δεν υπάρχουν. Ίσως τον επόμενο μήνα να έχουμε στάση πληρωμών. Αυτά ίσως, επιτέλους, τους προσγειώσουν… 

SigmaLive


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin